Βεζυρτζής–Σαββίδης Πόλεμος!!! (προσεχώς)

Ήταν αναπόφευκτη εξέλιξη αυτή που διαδραματίστηκε τις προηγούμενες ημέρες στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Όταν ανακοίνωσε ο Ιβάν Σαββίδης ότι τοποθετεί τον Λούμπος Μίχελ στη θέση του προέδρου της ΠΑΕ, οι γνώστες μετρούσαν ανάποδα μέχρι να παραιτηθεί ο Νίκος Βεζυρτζής.

Ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την οικογένεια του ΠΑΟΚ και που στο πέρασμά του έχει φτάσει το τμήμα καλαθοσφαίρισης στην κορυφή της Ευρώπης και έχει προσφέρει οικονομικές ανάσες στην ΠΑΕ σε δύσκολες εποχές, δεν θα μπορούσε να μείνει στη θέση του ως απλός παράγοντας, βλέποντας τον Λούμπος Μίχελ –ενδεχομένως παντελώς άγνωστο στον πολύ κόσμο του ΠΑΟΚ– να αναλαμβάνει την τιμητική θέση του προέδρου.

Οι περιπτώσεις Ζαγοράκη, Βρύζα και Αγγελίδη

Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι της συνεργασίας των δύο πλευρών, πρώτα από το πρίσμα του Ιβάν Σαββίδη. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ δεν τοποθετεί στην κεφαλή του Δ.Σ. ανθρώπους «ανεξάρτητους» και που δεν έχουν δεσμούς με τον ίδιο. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, την εποχή που ο Σαββίδης έμπαινε δυναμικά στον ΠΑΟΚ, παρέμεινε στη θέση του, αλλά είχε τότε μπλεξίματα με τον νόμο, από τα οποία τον… ξέμπλεξε ο Σαββίδης.
Στη συνέχεια κι όταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης ήθελε να αποχωρήσει από τα κοινά του ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης διατήρησε το ίδιο μοντέλο διοικήσεων, προωθώντας τον Ζήση Βρύζα, ο οποίος προφανώς δεν είχε την οικονομική επιφάνεια ή τις επαφές για να μπορεί να χαράζει δική του πολιτική στην ΠΑΕ και στην πραγματικότητα αποτελούσε απλά τον άνθρωπο του προέδρου. Τέλος, πέρσι το καλοκαίρι ο Ιβάν Σαββίδης επέλεξε τον Ιάκωβο Αγγελίδη, τον Κύπριο δικηγόρο και καταλληλότερο άνθρωπο προκειμένου να ελέγχει τη χρηματοπιστωτική επιφάνεια του ΠΑΟΚ, τις μετοχές της ΠΑΕ που ανήκουν, άλλωστε, σε κυπριακή εταιρεία!
Άρα, θα ήταν μάλλον απίθανο να τοποθετήσει ο Ιβάν Σαββίδης σήμερα σε αυτήν τη θέση έναν άνθρωπο όχι μόνο αυτόφωτο όπως ο Βεζυρτζής, αλλά και ικανό να χαράξει συγκεκριμένη πολιτική από μόνος του, όντας μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ από μικρό παιδί! Αντ’ αυτού, επέλεξε τον άνθρωπο του περιβάλλοντός του, τον Λούμπος Μίχελ.

Συγκεντρώνει δυνάμεις ο Βεζυρτζής

Η αποχώρηση του Νίκου Βεζυρτζή, λοιπόν, ήταν μάλλον αναμενόμενη, αλλά οι κινήσεις του από ’δώ και στο εξής δεν μπορούν εύκολα να προβλεφτούν. Πληροφορίες λένε ότι ο πρώην παράγοντας της ΠΑΕ παρακολουθεί στενά την πορεία του ΠΑΟΚ και δεν αποκλείεται να επανέλθει ως αντίπαλο δέος του Σαββίδη, ιδίως αν ο νυν ιδιοκτήτης του «Δικεφάλου» αποτύχει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά να εκπληρώσει τους στόχους!
Σίγουρα δεν είναι εύκολο ο Νίκος Βεζυρτζής να δημιουργήσει έναν δικό του οικονομικό και διοικητικό πόλο, ιδίως όταν ο Σαββίδης έχει δαπανήσει περί τα 60 εκατ. ευρώ από το 2012 και έπειτα για τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ένα αντίβαρο μπορεί να το δημιουργήσει κι αυτό είναι σίγουρο, διότι έχει αποδείξει στο παρελθόν πως κατέχει την τεχνογνωσία.
Ο Νίκος Βεζυρτζής έχει μαζί του τον συνδεσμιακό κόσμο του ΠΑΟΚ, έχει μαζί του παλιές δόξες της ομάδας και γνωρίζει αρκετό κόσμο και έναν κύκλο επιχειρηματιών μεσαίου βεληνεκούς. Κάποτε κατάφερε το απίστευτο, να εκτοπίσει τον Άρη από την κορυφή του ελληνικού μπάσκετ και να τοποθετήσει σε αυτήν τον ΠΑΟΚ, έστω και για λίγα χρόνια. Αυτό δεν θα το ξεχάσουν ποτέ οι φίλοι του «Δικεφάλου», ούτε την αρωγή του και τις επαφές του όταν η ΠΑΕ χρειάστηκε δάνειο, ούτε τη συμβολή του στην κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στην Πυλαία. Και αν τυχόν ο ΠΑΟΚ συνεχίσει να προβληματίζει αγωνιστικά, τότε δεν αποκλείεται να δημιουργήσει ένα ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ του ιδίου και του Σαββίδη, προκειμένου να προλειάνει το έδαφος για μία δυναμική επιστροφή!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα