Η πρόκριση περνάει από την Τούμπα!

Η ευρωπαϊκή καθιέρωση αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του Ιβάν Σαββίδη και του νέου ΠΑΟΚ που επιχειρεί να δημιουργήσει. Η έξοδος στην Ευρώπη και η συμμετοχή στους ομίλους της μεγάλων διοργανώσεων, είναι μέσα στα… προαπαιτούμενα που έχει θέσει ο ομογενής παράγοντας.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεκινά τις υποχρεώσεις του στο Europa League κόντρα στη Ντιναμό Μινσκ (Πέμπτη, 18/9), με μοναδικό σκοπό την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης, οι οποίοι θα του δώσουν ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Το μεγάλο «όπλο» της ομάδας, όπως υποστηρίζουν και οι ποδοσφαιριστές της, είναι αναμφισβήτητα η έδρα της. Η Τούμπα μπορεί να «λυγίσει» οποιονδήποτε αντίπαλο, πόσω μάλλον τη Ντιναμό Μινσκ, η οποία δεν έχει μάθει να αγωνίζεται σε… καυτές καταστάσεις. Ο Φακούντο Περέιρα μίλησε για την πρεμιέρα του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League και αναφέρθηκε στη βοήθεια που περιμένει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, από τον κόσμο της ομάδας:

«Νιώθω σαν να είμαι πολύ καιρό στην ομάδα. Σίγουρα έχω κάνει την καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να έχω κάνει. Νιώθω σαν στο σπίτι μου, βοηθάει η ομάδα, βοηθούν οι συμπαίκτες μου, βοηθάει και η οικογένειά μου, όλα πηγαίνουν καλά. Φυσικά η δουλειά μας είναι μέσα στο γήπεδο κι αυτό πρέπει να κάνουμε. Αλλά πριν έρθω εδώ, μπόρεσα να πάρω όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Σίγουρα δεν είναι ένας εύκολος όμιλος, αυτός στον οποίο συμμετέχουμε στο Europa League. Σκοπός της ομάδας – φυσικά – είναι να περάσει στον επόμενο γύρο. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε με μια νίκη την Πέμπτη εδώ. Να δώσουμε χαρά στον κόσμο που είμαι σίγουρος ότι θα γεμίσει το γήπεδο, επειδή το περιμένει όπως το περιμένουμε κι εμείς».

Σαφώς και η παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ ευνοεί την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του «Δικέφαλου του Βορρά», ενίοτε ωστόσο, προκαλεί και ζητήματα, σε πολλές περιπτώσεις σοβαρά. Η UEFA έστειλε σαφές «μήνυμα» προς τον ελληνικό σύλλογο, τον οποίο τιμώρησε με 30 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο, για τη ρήψη τριών κροτίδων, δύο πυρσών, ενός λέιζερ, αλλά και ορισμένων οπαδών που κάθονταν στους διαδρόμους των εξεδρών! Προφανώς η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θέλησε να καταστήσει σαφές στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης, παραμονές του αγώνα με τη Ντιναμό Μινσκ, ότι δεν θα ανεχθεί την παραμικρή απόκλιση από τους κανόνες που έχει θέσει. Οι οπαδοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι υπότροπος, γεγονός που σημαίνει ότι με το παραμικρό έκτροπο, κινδυνεύει με τιμωρία η έδρα του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα