Έβαλε αγγελία ο Τσιάρτας!

 

Ο Βασίλης Τσιάρτας μόλις πριν από 24 ώρες ανακοίνωσε σε τρεις γλώσσες ότι είναι πλέον προπονητής ποδοσφαίρου και μάλιστα το απαραίτητο δίπλωμα UEFA Pro. Η επόμενη κίνησή του ήταν να μιλήσει στο SportFM και να ανακοινώσει την ετοιμότητά του, τη λαχτάρα του και την επιθυμία του να αναλάβει από σήμερα κιόλας τον πάγκο μίας ομάδας της Super League. Και επειδή μιλάμε για ένα πρωτάθλημα από το οποίο φεύγουν προπονητές από τη δεύτερη αγωνιστική, κανείς δεν πρέπει να αποκλείει το παραμικρό.

Ο Βασίλης Τσιάρτας δήλωσε πως έχει ήδη έτοιμοι επιτελείο και δεν τον ξενίζει όταν τον φωνάζουν κόουτς… «Με βρίσκει αρκετά έτοιμο ο χαρακτηρισμός κόουτς. Ήτανε κάτι το οποίο έπαιζε στο μυαλό μου από όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο. Κάποια πράγματα πρέπει να ωριμάσουνε μέσα σου καλά για να τα προετοιμάσεις. Βρέθηκα στην ΑΕΚ όταν μου ζητήθηκε να αναλάβω τεχνικός διευθυντής, σαν μάνατζερ βρισκόμουν στον χώρο και είχα την επαφή. Ποτέ δεν βγήκε από το μυαλό μου αυτή η σκέψη. Χρειάζεται όμως κάποια διαδικασία, όπως το δίπλωμα UEFA Pro.

Καλά είναι το να σκέφτεσαι και να το εξετάζεις, αλλά στην πράξη είναι αλλιώς. Σκέφτηκα και αξιολόγησα κάποια πράγματα και πήρα αυτήν την απόφαση. Είναι κάποια πράγματα που όσο πιο ξεκάθαρα τα έχεις στο μυαλό σου και αξιολογείς τι μπορείς να κάνεις καλύτερα. Σε αυτά παίζει ρόλο και η προσωπικότητα που έχει ο καθένας. Επίσης, κάποιοι είναι για πρώτοι προπονητές, άλλοι για βοηθοί και άλλοι για διαφορετικό πόστο και πρέπει να συμβιβαστείς με το πόστο που κάνεις. Κάποια πράγματα πρέπει να τα έχεις ξεκάθαρα στο μυαλό σου. Δεν φοβάμαι να αναλάβω ομάδα Α’ Εθνικής. Είμαι προετοιμασμένος. Δεν θα μπω σε εντελώς καινούργιο χώρο και για να δω τι θα κάνω».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το στυλ ποδοσφαίρου που θα παίζουν οι ομάδες του: «Κάθε προπονητής πρέπει να αξιολογεί τι έχει στα χέρια του και πρέπει να ξεκινάει από το απλό για να πηγαίνει στο σύνθετο. Πρέπει να δεις τι ποδόσφαιρο μπορούν να παίξουν οι ποδοσφαιριστές για να πάρεις το καλύτερο δυνατό από αυτούς. Πρέπει να κάνεις καλή διαχείριση του υλικού. Το μότο μου είναι η απλότητα. Μακάρι ένας ποδοσφαιριστής να είναι του επτά να γίνει του δέκα και όχι να τον κάνεις εσύ του πέντε. Πρέπει ο κάθε παίκτης να καταλαβαίνει τον ρόλο και η ομάδα του να είναι οικογένεια, δεν γίνεται να κερδίζουμε πάντα. Ένα πράγμα είναι αήττητο, η βλακεία και βλάκες δεν είμαστε».

Για την προηγούμενή του δουλειά και το ότι αυτό τον έφερε πιο κοντά σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, είπε: «Πλέον, νιώθω έτοιμος να αναλάβω κάτι μεγαλύτερο. Όμως να ξέρεις ότι ρόλο δεν θα παίζουν οι ηλικίες. Δεν θα με ενδιαφέρει αν είναι 16 ή 36. Όσον αφορά το κομμάτι με τα νεαρά παιδιά, έναν παίκτη πρέπει να τον έχεις στα χέρια σου. Όταν για παράδειγμα εκπαιδεύεται ένας νεαρός παίκτης με εμένα και μαθαίνει κάποια πράγματα και ο προπονητής του, του λέει άλλα πράγματα υπάρχει πρόβλημα. Η παρακολούθηση μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι ψάχνεις νέο αίμα, αλλά από τη θέση του προπονητή θα είναι διαφορετικά. Θα προσπαθώ να βοηθώ κάθε παίκτη όχι με βάση αυτά που ήξερα για εμένα και τα δικά μου δεδομένα ως παίκτης. Ο κάθε παίκτης είναι μοναδικός».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα