Ακόμη έχουν διαφορές

Λίγα 24ωρα πριν ανακοινώσουν τις τελικές τους αποφάσεις οι “3” πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ (Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Φλωρίδης) που έχουν συστήσει την πρωτοβουλία υπό τον τίτλο “Ώρα Αποφάσεων” προσπαθούν να έρθουν σε οριστική συμφωνία με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως την ερχόμενη Τετάρτη στην τελευταία εκδήλωση τους θα ανακοινώσουν την ίδρυση πολιτικού φορέα, ενώ είναι πολύ πιθανό στο πάνελ να βρίσκεται και ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Οι “3” και ο Θεοδωράκης συναντήθηκαν, αλλά δεν κατέληξαν σε οριστική συμφωνία. Ναι μεν θέλουν να συνεργαστούν, αλλά δεν βρίσκουν τον τρόπο που θα το κάνουν. Οι “3” προτείνουν την ίδρυση νέου φορέα που θα εισέλθει αυτόνομο το Ποτάμι.

Την προοπτική αυτή ωστόσο δεν τη θεωρούν λογική στη Σεβαστουπόλεως και χαρακτηρίζουν «αδιανόητο» να αυτοδιαλυθεί ένα κοινοβουλευτικό κόμμα χάριν μιας πρωτοβουλίας τριών πολιτικών να δημιουργήσουν μια νέα πολιτική κίνηση. Επιπλέον δε, ο κ. Θεοδωράκης δεν φέρεται να συμφωνεί και με την προοπτική να συνδιεκδικήσει π.χ. από κοινού με την κ. Διαμαντοπούλου την προεδρία ενός νέου φορέα, καθώς εκτιμά ότι μια τέτοια διαδικασία, ούτε θα συγκινούσε, ούτε θα έπειθε τους πολίτες ότι δημιουργείται ένα πραγματικά νέο σχήμα όπως αυτό που ο ίδιος επιδιώκει, με τη συμμετοχή πρωτίστως νέων πολιτικών δυνάμεων.

Πριν από την ερχόμενη Τετάρτη θα υπάρξει νέα συνάντηση, προκειμένου να καταλήξουν σε μία οριστική απόφαση. Κι αυτό διότι την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να ανακοινώσουν τη μετεξέλιξη της πρωτοβουλίας τους σε πολιτική κίνηση (δηλαδή σε κόμμα), αλλά κανείς ακόμη δεν γνωρίζει ποιο ρόλο θα έχει –αν έχει– σε αυτό ο Στ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού όταν ρωτήθηκε από ραδιοφωνικό σταθμό απέφυγε να εισέλθει στην ουσία:  «Συζητάμε κυρίως πολιτικά ζητήματα και δευτερευόντως οργανωτικά θέματα» ανέφερε και προσέθεσε: «Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη προσπάθεια κάποιων ανθρώπων -και παλιών και νέων και νεότερων- για να φύγει αυτή η κυβέρνηση, για να αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα για να μην έρθουν απλώς οι προηγούμενοι υπουργοί αλλά να έρθει κάτι διαφορετικό».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα