Απασφάλισε ο Ραγκούσης

Πριν από 15 ημέρες σε συνέντευξη του για τον προεκλογικό αγώνα του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς είχε χαρακτηρίσει την όλη διαδικασία ως “τσάι στο σαλόνι” κάνοντας σύγκριση για το πολωτικό κλίμα που είχε επικρατήσει στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2007. Λίγα 24ωρα αργότερα στην πρώτη τηλεμαχία είχε αρνηθεί να κάνει ερώτηση σε ανθυποψήφιο για να μην χαλάσει το κλίμα.

Ο λόγος για τον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος αφού είδε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν τον ευνοούν απασφάλισε. Έτσι αφού επιτέθηκε στην Φώφη Γεννηματά υποστηρίζοντας ότι “παραδέχθηκε ότι θα συγκυβερνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη”, τώρα έκανε το επόμενο βήμα. Ο πρώην υπουργός και πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου έβγαλε ένα σποτάκι, όπου κατηγορεί την Φώφη Γεννηματά, τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Γιώργο Καμίνη και τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη». Προφανώς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί την εμμονή του κ. Ραγκούση

Στο σποτ έχει βάλει δηλώσεις των τεσσάρων υποψηφίων και γράφει: “Ψήφος εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι ολοφάνερο τι πάει να γίνει. Μόνο εσύ μπορείς να το εμποδίσεις. Έλα να ψηφίσεις 12 Νοεμβρίου“. Όπως φαίνεται βασικός στόχος του κ. Ραγκούση, προκειμένου να παίξει ρόλο στην διαδικασία είναι να πυροδοτήσει το αντιδεξιό μένος των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Κάτι που λόγω της κρίσης έχει ξεπεραστεί.

Αντιδράσεις

Από την Χαριλάου Τρικούπη έλεγαν πως εάν ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων της κεντροαριστεράς βγει εκτός ορίων αναφέρουν, τότε θα γίνει μεγάλη ζημιά στο προφίλ συνολικά του χώρου. Και όπως επισημαίνουν “μοιάζει η ενότητα που επικαλούνται όλοι να είναι επίπλαστη καθώς θα δίνεται η εντύπωση πως για το μόνο που ενδιαφέρει είναι ποιος θα εκλεγεί επικεφαλής του νέου φορέα».

Το σποτάκι σχολίασε ο Γιάννης Μανιάτης:  «Απαράδεκτο το σποτ Ραγκούση. Δεν είναι της αισθητικής μου και δεν πρέπει να υιοθετούμε διχαστικές τακτικές. Ειδικά αν προέρχεται από κάποιον που απουσίαζε επί μια πενταετία, όταν όλοι οι υπόλοιποι δίναμε τη μάχη να σταθεί όρθια η παράταξη απέναντι στα ψεύδη της Νέας Δημοκρατίας και τις ύβρεις του ΣΥΡΙΖΑ. Προτείνω ενότητα και νηφαλιότητα».

Υπέρ της πραγματικής ενότητας τάχθηκε ο υποψήφιος της ΕΔΕΜ, Απόστολος Πόντας ο οποίος επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Μπαίνουμε πλέον στην τελευταία στροφή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του Προέδρου του Νέου Φορέα. Πραγματικά είναι απορίας άξιο αν όσα παρατηρούμε, από κάποιους συνυποψήφιους μου, να λαμβάνουν χώρα δημόσια, είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής τους ή του πανικού στον οποίο έχουν περιέλθει. Είτε βγάζουν λίστες με θέσεις γιατί πρέπει, λέει, η συζήτηση να μεταφερθεί, δήθεν, στο γήπεδο της πολιτικής είτε βγάζουν ο ένας το μάτι του άλλου για τα μάτια της δημοσιότητας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος από την Σεβαστουπόλεως επισήμαναν ότι “εμείς παίζουμε ομαδικά και με τα σποτ μας προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο να συμμετάσχει. Βέβαια το δεύτερο σποτ της σειράς “12”, αφού γίνεται πρόσκληση στους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες καταλήγει: “Αποφασίζω, Ψηφίζω Σταύρο».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα