ΚΑΜΙΝΗΣ: “Δεν είμαστε η νύφη που θα διαλέξει γαμπρό”

Για τις προθέσεις των μετεκλογικών συνεργασιών του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Εμείς δεν έχουμε συγκροτηθεί ακόμη ως κόμμα, πάμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα και οι συγκλίσεις, οι συνεργασίες, οι συμπράξεις πάνω σε προγραμματικές θέσεις γίνονται», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Και πρόσθεσε: «Γιατί να δώσουμε σαφές στίγμα εμείς από τώρα με ποιον θα πάμε και ποιον θα αφήσουμε; Τι είμαστε, καμιά νύφη που πρέπει να διαλέξει μεταξύ γαμπρών;» Επεσήμανε δε πως ο νέος φορέας θα παρουσιάσει στον λαό το πρόγραμμά του, «το οποίο στην ουσία θα είναι μία μεγάλη εθνική συμφωνία για να βγάλουμε την χώρα από την κρίση».

Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας, την ερχόμενη Κυριακή, εκτίμησε πως ο κόσμος θα αποτελέσει την μεγάλη δύναμη της ενότητας. «Με κοινή λογική, με την κοινή πρόθεση να πάμε μπροστά και με την απολύτως ορατή προοπτική ότι αν τα καταφέρουμε θα είμαστε ουσιαστικά η τρίτη δύναμη στη Βουλή -πιθανόν και η δεύτερη- με την συμμετοχή του κόσμου όλα αυτά αποτελούν μία προωθητική δύναμη για την ενότητα», είπε.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του νέου φορέα στο Κοινοβούλιο, εξέφρασε την άποψη ότι την ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα «επιβάλλει η λογική και θέλει ο κόσμος», ενώ για την εκπροσώπησή της, σε περίπτωση που ο ίδιος εκλεγεί επικεφαλής, σημείωσε: «Υπάρχουν εξαιρετικοί συνάδελφοί μου, να εκπροσωπήσουν εμένα και το κόμμα στο Κοινοβούλιο, η κα Γεννηματά, ο κ. Θεοδωράκης, μια χαρά είναι, σιγά το πρόβλημα. Κατά βάση το θέμα είναι να χτίσουμε το κόμμα εκτός του Κοινοβουλίου, καθώς εντός του Κοινοβουλίου οι βουλευτές υπάρχουν και κατά δεύτερο λόγο δεν ζούμε πια στις εποχές των αρχηγικών κομμάτων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα