Βαρύς ο πέλεκυς για τη «δυσφήμιση»

Γνωστές έγιναν χθες (29/10) στη συνεδρίαση της Super League οι κυρώσεις που θα υποστεί όποια ΠΑΕ δυσφημεί το συνεταιρισμό αλλά και τους «αιμοδότες» του πρωταθλήματος, NOVA και ΟΠΑΠ.

Επειδή όμως οι καιροί είναι δύσκολοι και πλέον τα πρόστιμα που ανακοινώθηκαν είναι αρκετά «τσουχτερά» για την εποχή, η Λίγκα προέβλεψε και κυρώσεις σε περίπτωση που όποια ΠΑΕ έχει προχωρήσει σε δυσφήμιση, δεν πληρώσει το πρόστιμο που θα επιδικαστεί εντός 30 ημερών.

Ενδεικτικά, στην παρ. 3 α και β. προβλέπεται ότι σε περίπτωση που εντός 30 ημερών δεν καταβληθεί το επιδικασθέν ποσό, τότε η ΠΑΕ που δυσφήμισε εμμέσως το πρωτάθλημα θα κινδυνεύει με τις εξής ποινές:

α) αναστολή καταβολής κάθε ποσού που δικαιούται από τον συνεταιρισμό
β) ανάκληση τυχόν εκπροσώπου στην ΕΠΟ
γ) μη ορισμό αγώνων
δ) περιορισμό στον αριθμό απόκτησης ποδοσφαιριστών για μία ή δύο αγωνιστικές.

Όσο για τις καίριες διατάξεις που κάνουν λόγο για τη δυσφήμιση, στο καταστατικό της Super League πλέον αναφέρεται στην παρ 1 (α) ότι  δύναται να τιμωρεί όποια «ΠΑΕ –  μέλος του συνεταιρισμού ή/και πρόσωπο συνδεόμενο με αυτή καθ’ οιονδήποτε τρόπο (νομικό ή ουσιαστικό / εν τοις πράγμασι) προβαίνει δημόσια, με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο, σε δυσφημιστική ή απαξιωτική πράξη σε βάρος είτε του συνεταιρισμού, είτε των πρωταθλημάτων που διοργανώνει ο συνεταιρισμός, είτε πρόσωπα με τα οποία ο συνεταιρισμός έχει συνάψει εν ισχύ συμβάσεις…», φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον ΟΠΑΠ και τη NOVA.

Στην εδ. β διευκρινίζει ότι «Πρόσωπα που συνδέονται με ΠΑΕ δύναται ενδεικτικά να είναι μέτοχοι της ΠΑΕ, μέλη των καταστατικών οργάνων ή διευθυντικά στελέχη ή υπεύθυνοι τύπου των ΠΑΕ, μέσα μαζικής ενημέρωσης κλπ αν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις είτε περί ουσιαστικού συνδέσμου μεταξύ αυτών και της ΠΑΕ». Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη διάταξη χτυπάει το «καμπανάκι» στην περίπτωση του Παναθηναϊκού με τον όμιλο του ΣΚΑΪ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα