Βρετανία: Κάποιοι το… μετάνιωσαν για το Brexit και ζητούν νέο δημοψήφισμα

Αλλαγή τοπίου φαίνεται να επικρατεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς το 50% το Βρετανών τάσσεται υπέρ μιας δεύτερης ψηφοφορίας, σχετικά με την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Daily Mail, το 35% των Βρετανών θεωρεί ότι το Brexit θα επιδεινώσει την οικονομική κατάσταση της χώρας. Το 34% των ερωτηθέντων δεν επιθυμούν ένα δεύτερο δημοψήφισμα, ενώ το 16% δεν έκφερε γνώμη. Η Daily Mail, η οποία τάσσεται υπέρ του Brexit, ανέφερε ότι πρόκειται για την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση από την περασμένη εβδομάδα, όταν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας ανακοίνωσαν ότι το Λονδίνο ετοιμάζεται να πληρώσει 50 δισεκατομμύρια ευρώ, με σκοπό να ανοίξει ο δρόμος του β’ γύρου των διαπραγματεύσεων, σχετικά με το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μόνο το 14% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το Brexit θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, σε αντίθεση με το 35% το οποίο θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για την χώρα τους. Η πλειοψηφία, δηλαδή το 51%, δήλωσε ότι απλώς «δεν γνωρίζει».

Επίσης, το 41% δηλώνουν φοβισμένοι σχετικά με το Brexit, ενώ το 30% «ενθουσιασμένοι». Ο Τόνι Μπλερ, ο οποίος έχει ταχθεί εναντίον της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα στο BBC ότι «Είναι αναστρέψιμο. Δεν έχει γίνει μέχρι να γίνει» και ταυτόχρονα άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση, λέγοντας ότι προσπαθούν να διαπραγματευτούν την έξοδο από την ενιαία αγορά και ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Survation, το διάστημα 30 Νοεμβρίου- 1 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα