Σοβαρή ασθένεια ή περίπλοκη μετεγχειρητική πορεία; Τι συμβαίνει με την υγεία της Κέιτ Μίντλετον

Το Παλάτι έσπευσε να διευκρινίσει ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν έχει καρκίνο - Η παρατεταμένη νοσηλεία της ωστόσο έχει πυροδοτήσει φήμες

Όργιο φημών στη Βρετανία αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, θα παραμείνει στο νοσοκομείο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ύστερα από προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

«Η 42χρονη σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ υποβλήθηκε την Τρίτη σε επέμβαση. Η μέλλουσα Βασίλισσα της Βρετανίας αναμένεται να παραμείνει στην κλινική του Λονδίνου για δέκα έως 14 ημέρες». Η ανακοίνωση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας με την οποία γνωστοποιήθηκε κι επίσημα το ζήτημα.

Όλες οι προγραμματισμένες συναντήσεις της Κέιτ ακυρώνονται μέχρι το Πάσχα, καθώς τόσος χρόνος υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί για την ανάρρωσή της.

Από την πλευρά του, το Παλάτι έσπευσε να διευκρινίσει ότι η Κέιτ δεν έχει καρκίνο.

Κατά μέσο όρο, πάντως, οι ασθενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο ύστερα από μία επέμβαση στην κοιλιακή χώρα παραμένουν στο νοσοκομείο για επτά μέρες.

Πιθανές επιπλοκές ή σοβαρή εξέλιξη της κατάστασης της υγείας της

Γιατί λοιπόν μια γυναίκα στα 42 της  χρόνια να παραμένει τόσο καιρό στο νοσοκομείο; «Η πιο πιθανή εξήγηση είναι να υποβλήθηκε σε επέμβαση στο έντερο ή τα γεννητικά όργανα», επισημαίνει στην Bild ο καθηγητής, Δρ. Στέφαν Κλούγκε, κλινικός διευθυντής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hamburg-Eppendorf (UKE).

«Τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στη Γερμανία, αυτές οι επεμβάσεις είναι οι πιο συνηθισμένες όταν πρόκειται για χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα», επισημαίνει και προσθέτει:

«Υπάρχει μια μακρά σειρά φλεγμονωδών νόσων που θα μπορούσαν να κρύβονται πίσω από αυτό. Θεωρητικά, η ουροδόχος κύστη μπορεί επίσης να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα ή πυελονεφρίτιδα».

Ωστόσο, μια τόσο παρατεταμένη νοσηλεία, έως και 14 ημέρες, είναι ασυνήθιστη, διευκρινίζει ο διευθυντής της κλινικής, καθηγητής Στέφαν Κλούγκε και προσθέτει:

«Αυτό υποδηλώνει μια σοβαρή ασθένεια ή μια περίπλοκη μετεχγειρητική πορεία».

Η μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής σχετίζεται και με ψυχικές διαταραχές

Παρεμπιπτόντως, οι ασθενείς με ψυχικές διαταραχές παραμένουν περισσότερες ημέρες στο νοσοκομείο, προσθέτει.

Στην περίπτωση μιας διαταραχής (όπως για παράδειγμα μανιοκατάθλιψη), οι πάσχοντες παραμένουν στην κλινική για 35,9 ημέρες, κατά μέσο όρο.

Αντιθέτως, σε περίπτωση εγκεφαλικού ή εγκεφαλικής αιμορραγίας, ο μέσος όρος νοσηλείας είναι είναι 16,3 ημέρες, ενώ για παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος και ρευματισμούς είναι 10, 7 ημέρες.

Σε ότι αφορά την κοιλιακή χώρα, κυρίως ασθένειες του πεπτικού συστήματος – δηλαδή ήπαρ, χοληδόχος κύστη, έντερο κ.λπ.- οι ασθενείς συνήθως αντιμετωπίζονται ως εσωτερικοί πάσχοντες και νοσηλεύονται σχεδόν επί πέντε ημέρες.

Μετά από μία υστερεκτομή, δηλαδή χειρουργική αφαίρεση μήτρας, οι ασθενείς παραμένουν στο νοσοκομείο τουλάχιστον για μία εβδομάδα.

Τα πράγματα είναι διαφορετικά σε περίπτωση κακοήθειας, όπως για παράδειγμα με τον καρκίνο των ωοθηκών: οι ασθενείς επιτρέπεται να επιστρέψουν στο σπίτι τους ύστερα από δέκα έως 14 ημέρες.

Ωστόσο, η βρετανική βασιλική οικογένεια έσπευσε να αποκλείσει ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας και μητέρα τριών παιδιών πάσχει από καρκίνο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα