Γερμανία: Σκληρή στάση απέναντι στο Brexit προτείνει ο Γκάμπριελ

Σκληρή στάση απέναντι στη Βρετανία αναμένεται να κρατήσει η Γερμανία, αναφορικά με τη διαδικασία αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας, Ζίγκμουρ Γκάμπρειλ, ο οποίος τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στη Μεγάλη Βρετανία «να κρατήσει τα καλά που περιέχει η συμμετοχή στην Ε.Ε., χωρίς να πάρει ευθύνη για το Brexit». Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ ο Guardian, μετά το υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, σχετικά με τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί για το Brexit και την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Γερμανός αντικαγκελάριος προειδοποίησε ότι «εάν δεν γίνουν οι σωστοί χειρισμοί και άλλα μέλη – κράτη ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας, η Ευρώπη θα συρρικνωθεί».

«Το Brexit είναι κακό, αλλά δεν θα πονέσει τόσο πολύ οικονομικά όσο φοβόντουσαν μερικοί –είναι περισσότερο ένα ψυχολογικό πρόβλημα και ένα τεράστιο πολιτικό πρόβλημα-», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο κυβερνητικός εταίρος της Άνγκελα Μέρκελ. «Εάν οργανώσουμε το Brexit με λάθος τρόπο, τότε θα έχουμε μπελάδες. Έτσι τώρα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι η Βρετανία δεν θα κρατήσει τα καλά της Ευρώπης χωρίς να αναλάβει ευθύνες», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα