Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: «Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια όπως ο ΣΥΡΙΖΑ»

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό αέρα του ΑΝΤ1 ο Γιάννης Μιχελάκης με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Στο μίνι ντιμπέιτ των δύο μονομάχων ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στη Β΄ Αθήνας είπε μεταξύ άλλων ότι το κόμμα του δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια και ότι την περίοδο των δύο τελευταίων ετών η υπό τον Αντώνη Σαμαρά κυβέρνηση «έβαλε το νερό στο αυλάκι» ώστε να ανασάνει η οικονομία και να μπορούν πλέον να υλοποιηθούν αναπτυξιακές πολιτικές και να ελαφρυνθούν οι ασθενείς πολίτες που χτυπήθηκαν από την κρίση και τη λιτότητα.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο να ηττηθεί η Ν.Δ. στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και για το αν σε αυτή την περίπτωση το κόμμα του θα στηρίξει νομοσχέδια που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μιχελάκης ήταν σαφής: «Ως αντιπολίτευση την περίοδο 2009-2012 η Ν.Δ. ψήφισε το 50% των νομοσχεδίων που ήρθαν στη Βουλή. Η παράταξη έχει αποδείξει ότι βάζει πάντα το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό».
Θεωρώντας, εξάλλου, ότι δεν μπήκαν στον δημόσιο προεκλογικό διάλογο τα εθνικά θέματα, ο «γαλάζιος» πρώην υπουργός ζήτησε να μάθει από τον Π. Λαφαζάνη για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την πιθανότητα αποχώρησης (όπως έχει ακουστεί από στελέχη της Κουμουνδούρου) της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει απλώς ότι «δεν θα είμαστε ούτε δορυφόροι του Ισραήλ, ούτε των ΗΠΑ ούτε της Ρωσίας».
Πίσω στα θέματα της οικονομίας, ο κ. Μιχελάκης ερωτήθηκε με τη σειρά του από τον κ. Λαφαζάνη να απαντήσει αν η Ν.Δ. θα είναι σύμμαχος μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθήσει να διαγράψει το χρέος ή αν θα συνεχίσει να υποστηρίζει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. «Αυτό που βάζει ως στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης «εμείς το έχουμε πετύχει, γιατί το ιδιωτικό χρέος της χώρας έχει ήδη κουρευτεί, έχει επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής και έχουν μειωθεί τα επιτόκια».

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα