“Δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα”

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα τεκταινόμενα στην υπόθεση της αξιολόγησης. «Η κυβέρνηση αυτή δεν μαθαίνει και δυστυχώς οδηγεί τον λαό σε νέες θυσίες», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, εκτιμώντας ότι οι κυβερνώντες θα υπογράψουν ό,τι τους φέρουν απέξω και αυτό γιατί «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μείνουν έστω και μία ακόμα μέρα στην εξουσία», όπως είπε.
Υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει χάσει οιαδήποτε διαπραγματευτική αξία θα μπορούσε να έχει μία κυβέρνηση, τόνισε ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα», ενώ προέβλεψε ότι θα υπάρχουν νέα μέτρα που θα είναι πολύ δύσκολα και θα κληθούν οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να τα στηρίξουν.
Μιλώντας πάντως, για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει 180 ψήφους, ξεκαθάρισε τη στάση που θα κρατήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Έχουμε χάσει πολλές ευκαιρίες στο παρελθόν εξαιτίας του διχαστικού περιβάλλοντος που επέβαλαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τους ενδιαφέρει μόνο το κομματικό τους όφελος σε σχέση με το εθνικό συμφέρον. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετέχουμε σε παιχνίδια που αφορούν τους 180, δεν συμμετέχουμε σε παιχνίδια που αφορούν τα νέα μέτρα, αφού το αποτέλεσμα αυτό είναι ευθύνη δικιά τους», είπε, θυμίζοντας με νόημα ότι η αξιολόγηση θα έπρεπε να έχει κλείσει ένα χρόνο πριν, το Φεβρουάριο του 2016.
Στην Χαριλάου Τρικούπη, εξάλλου, υποστηρίζουν ότι ο ελληνικός λαός έχει φτάσει στα όριά του. «Έξι χιλιάδες άνθρωποι κλείνουν κάθε μέρα τα μπλοκάκια τους, η ελληνική οικονομία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, μόνο το 2016 προστέθηκαν 14 δις νέα χρέη και τα χρέη μας στην εφορία έχουν φτάσει τα 95 δις. Αυτό δεν βγαίνει», λένε.
Για αυτό και συνεχίζουν την προσπάθειά τους για ενδυνάμωση του μεσαίου χώρου, κάτι που εκτιμούν ότι γίνεται μόνο μέσα από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα στις άλλες κινήσεις του χώρου. Στο ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαιτέρως ευχαριστημένοι από την άνοδο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως αποτυπώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, τονίζουν όμως ότι ακόμα πιο σημαντικό εύρημα είναι ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται πως σε αυτήν βρίσκεται η μεγάλη προοπτική για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. «Το παραμύθι με τον κεντροαριστερό ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης, επιμένοντας ότι «η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι το σήμερα και το αύριο της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα