«Δεν μειώνονται οι συντάξεις, δεν θίγονται όρια ηλικίας»

Οξεία αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του Γιάννη Βρούτση και του Δημήτρη Στρατούλη και επίκεντρο της κόντρας ήταν το ασφαλιστικό.  Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι η ταμειακή ισορροπία των ταμείων είναι απόλυτα διασφαλισμένη, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο κ. Βρούτσης  υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις, δεν θα γίνουν αλλαγές στα όρια ηλικίας και δεν πρόκειται να επιβληθεί καμία νέα εισφορά για το ασφαλιστικό σύστημα. «Δεν θα μας εμποδίσετε να παμε την χώρα μπροστά», είπε, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γυρίσει το επικουρικό σύστημα της χώρας σε παλιότερα χρόνια πίσω.

«Θα κατακερματίσετε το επικουρικό σύστημα της χώρας, θα ξαναφέρετε το εφάπαξ στα τραγικά επίπεδα που ήταν και δεν αντιστοιχούσαν στις εισφορές, θα ξαναφέρετε τους συντεχνιακούς πόρους που είχαν επιβληθεί στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες», είπε, σημειώνοντας ότι σήμερα η ταμειακή ισορροπία είναι διασφαλισμένη.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Στρατούλη ότι η κυβέρνηση ακολουθεί δρόμο «εκθεμελίωσης του ασφαλιστικού», ο κ. Βρούτσης, αφού κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αρνείται να μπει σε δημόσιο διάλογο για το Ασφαλιστικό, κάλεσε τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να του υποδείξει πού είναι τα πέντε δις ευρώ που υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και θα επαναφέρει τις συντάξεις εκεί που ήταν.

«Σταματήστε να παίζετε με τις ελπίδες των πολιτών», είπε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέτει σε κίνδυνο τις συντάξεις των πολιτών σήμερα και στο μέλλον.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα