Επεισόδια και συλλήψεις διαδηλωτών στο κέντρο του Κιέβου

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και πολλοί άλλοι συνελήφθησαν στη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν στο κέντρο του Κιέβου, το πρωί του Σαββάτου, όταν η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει διά της βίας συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

«Η διαδήλωση διαλύθηκε με άγριο τρόπο, υπάρχουν δεκάδες τραυματίες ενώ έγιναν και δεκάδες συλλήψεις» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο βουλευτής Αντρέι Τσεβτσένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομική επιχείρηση είχε στόχο τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου νωρίς το πρωί διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Γιανουκόβιτς να μη υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη διάρκεια των διαδηλώσεων της Παρασκευής οι ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης απαίτησαν την παραίτηση του Γιανουκόβιτς τον οποίο κατηγορούν για «προδοσία» επειδή αρνήθηκε να υπογράψει τη συμφωνία.

Στο μεταξύ ο αμερικανός πρεσβευτής στο Κίεβο διεμήνυσε ότι καταδικάζει «οποιαδήποτε άσκηση βίας εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών».

«Εξακολουθώ να προσπαθώ να κατανοήσω τι συνέβη, όμως προφανώς καταδικάζω οποιαδήποτε άσκηση βίας εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών» ανέφερε στον λογαριασμό του στο twitter ο πρεσβευτής Τζόφρι Πίατ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα