ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Ο πρωθυπουργός από τη γραβάτα πήγε στο δράμα”

Ο κ. Τσίπρας δραματοποιεί τώρα τη διαπραγμάτευση ενώ πριν λίγες μέρες έλεγε ότι θα φορέσει γραβάτα γιατί η λύση που θα έπαιρνε για το χρέος θα ήταν τόσο καλή». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων σε ραδιοφωνική συνέντευξη  ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
«Η χώρα χρειάζεται μια σοσιαλδημοκρατική απάντηση, μια μεγάλη προοδευτική παράταξη» είπε ο κ Θεοχαρόπουλος.  Παράλληλα πρόσθεσε ότι ο ενιαίος φόρες της κεντροαριστεράς πρέπει να ιδρυθεί το ταχύτερο. «Πρέπει να υπερβούμε ανασφάλειες όχι με όρους δικαίωσης του παρελθόντος αλλά κοιτώντας προς το μέλλον», είπε.

Στο μεταξύ οι πολιτικές εξελίξεις, η αξιολόγηση και οι διεργασίες στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και την Κεντροαριστερά βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ.

Για την κοινή πορεία όλων των προοδευτικών δυνάμεων η ΔΗΜ.ΑΡ. παραμένει, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «στη σταθερή επιδίωξη για τη δημιουργία ενός σύγχρονου ενιαίου σοσιαλδημοκρατικού φορέα, καθώς στόχος μας δεν είναι η αναπαλαίωση και η επιστροφή στο χθες, η οποία δεν μας αφορά, αλλά το παρόν και το μέλλον του χώρου, μακριά από αλαζονείες και τάσεις ηγεμονισμού που δεν στηρίζονται σε πραγματικά δεδομένα» και ζητά να συγκληθεί το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σχετικά με την διαπραγμάτευση και τις ενέργειες του Αλέξη Τσίπρα, η ΔΗΜ.ΑΡ. υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όφειλε να ολοκληρώσει μία συνολική διαπραγμάτευση που θα περιλάμβανε μεταρρυθμίσεις, εφικτά πρωτογενή πλεονάσματα, ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους και άμεση ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση. Αντίθετα, με τα νέα μέτρα δογματικής λιτότητας που προνομοθέτησε και τη συμφωνία σε απαράδεκτα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια, υπονομεύοντας την πιθανότητα εξόδου από την κρίση. Η διαπραγμάτευσή της οδηγεί τη χώρα σε μόνιμο μνημόνιο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα