«Θυμίζει πολιτική δίωξη η υπόθεση της Novartis»

Για υποχρέωση της Νέας Δημοκρατίας να αμυνθεί απέναντι σε σκευωρίες «και σε υποθέσεις που παίρνουν τα χαρακτηριστικά ουσιαστικά πολιτικής δίωξης» έκανε λόγο ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη και να φέρει θέσεις απασχόλησης.

Από την Εύβοια όπου πραγματοποιεί περιοδεία αναφέρθηκε σε ένα εξαιρετικά τοξικό πολιτικό περιβάλλον στο οποίο η Ν.Δ. έχει υποχρέωση ως Παράταξη από την μία να αμυνθεί, αλλά από την άλλη να μιλήσει και για το μέλλον. «Η χώρα βγαίνει από μια κρίση βαθιά λαβωμένη. Η σημερινή Κυβέρνηση δεν μπορεί να δημιουργήσει πλούτο και να βάλει μπροστά τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας. Δεν μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη. Δεν μπορεί να φέρει θέσεις απασχόλησης. Δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου», είπε.

Τόνισε ότι τον ενδιαφέρει «πολύ περισσότερο να ενώσω τους Έλληνες μιλώντας για το μέλλον, παρά να τους διχάσω μιλώντας για το παρελθόν».

Στον σύλλογο γυναικών στο Μαρμάρι

Ξεκινώντας την περιοδεία του επισκέφθηκε σύλλογο γυναικών στο Μαρμάρι και κατά τη συζήτησή του με τα μέλη του συλλόγου ανέφερε: «Έρχομαι εδώ μη ρωτώντας, και χωρίς να με ενδιαφέρει, τι ψηφίζουν οι κυρίες οι οποίες είναι στο σύλλογο. Και αυτό το οποίο γίνεται εδώ είναι μια δράση η οποία ξεπερνά τα κομματικά στεγανά». Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κάρυστο, συνάντησε γυναίκες δικηγόρους με τις οποίες συζήτησε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κλάδος, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες γενικότερα.

Επανέλαβε ότι η Ν.Δ. θα μειώσει τη φορολογία και την ασφαλιστική επιβάρυνση. Διαβεβαίωσε τους ελεύθερους επαγγελματίες ότι τα συμφέροντά τους είναι κοντά στην πολιτική της Ν.Δ. και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει επιλέξει να υπερφορολογήσει τη δημιουργική Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα