Καθιστική διαμαρτυρία από πρόσφυγες και μετανάστες

Καθιστική διαμαρτυρία στην είσοδο του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, κάνουν εδώ και ώρα πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις αφίξεις και νέων ατόμων στην δομή.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο για την διαχείριση του Προσφυγικού, Περιφερειακό Συντονιστή Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκο Ράγκο, η διαμαρτυρία ξεκίνησε όταν ανακοινώθηκε ότι θα αφιχθούν από τα νησιά, για φιλοξενία στα Διαβατά, άλλα 27 άτομα.

«Αντέδρασαν τότε κάποιοι γιατί δεν θέλουν να μοιραστούν τον χώρο που μένουν, το κοντέινερ, με άλλα άτομα. Όμως οι χώροι φιλοξενίας είναι δίχωροι -το κάθε κοντέινερ έχει δύο ξεχωριστά δωμάτια και κοινή κουζίνα και μπάνιο- και τους είχαμε ξεκαθαρίσει ότι θα έπρεπε να τους μοιραστούν», ανέφερε ο κ. Ράγκος.

Διευκρίνισε επίσης ότι πρόκειται για περιπτώσεις όπου σε ένα κοντέινερ μένει μόνο του είτε ένα ζευγάρι είτε μία τριμελής οικογένεια, που δεν θέλουν να παραχωρήσουν το δεύτερο δωμάτιο σε άλλα άτομα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα