«Κοκκίνισε» η Cyta Hellas

Και επίσημα προτιμώμενος πλειοδότης η Vodafone

Mε μία… clean cut εξαγορά που θα της κοστίσει περί τα 120 εκατ. ευρώ η Vodafone είναι και επισήμως η νέα ιδιοκτήτρια της Cyta Hellas.

Όπως γνωστοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής από την κυπριακή ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών, η Vodafone – Panafon Hellenic Telecommunications S.A. ανακηρύχθηκε προτιμώμενος πλειοδότης (preferred bidder) για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της CYTA Hellas Telecommunications S.A., βάσει του σχετικού διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από ΜΜΕ της Κύπρου (βλ. «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»), η προσφορά της ελληνικής θυγατρικής του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού κάλυπτε τα βασικά «θέλω» των πωλητών της Cyta που ήταν:

α) Η ικανοποίηση των υψηλών –άνω των 40 εκατ. ευρώ– υποχρεώσεων της μητρικής κυπριακής εταιρείας απέναντι στη Cyta Hellas,

β) Η υποχρέωση αποπληρωμής του δανεισμού της Cyta Ελλάδος που ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ και μέχρι σήμερα βάρυνε την «μαμά» κυπριακή εταιρεία.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το παραδοσιακά έγκυρο ρεπορτάζ του συναδέλφου Πέτρου Θεοχαρίδη, υπερκαλύπτονται επίσης και τα πέραν των 10 εκατ. ευρώ που δόθηκαν επί θητείας προηγούμενου Δ.Σ στη θυγατρική ως προπληρωμή υπηρεσιών για τα επόμενα χρόνια ως έμμεση οικονομική ενίσχυση, που όπως λέει ο «ΦΙΛΕΛΕΥΕΘΡΟΣ» στόχο είχε να μη διαφανεί το πραγματικό μέγεθος των οικονομικών προβλημάτων και να μη χρειαστούν για πολλοστή φορά έγκριση κυβέρνησης και Βουλής για πρόσθετους προϋπολογισμούς.

Για την ιστορία να πούμε ότι η μεταβίβαση της Cyta Hellas στον ανάδοχο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Ν.ΤΣ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα