«“Μεταμφιεσμένο μάρκο” το ευρώ- Όσο μένουμε σε αυτό, δεν έχουμε μέλλον”

Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη παραχώρησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επιμένοντας στην έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

“Μόνη λύση και διέξοδος για την Ελλάδα είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη, τόνισε αρχικά ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

«Από τότε που μπήκαμε στο ευρώ, το ελληνικό χρέος υπερδιπλασιάστηκε.Όσο η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ, σε αυτό το μεταμφιεσμένο μάρκο, δεν θα βγει από την κρίση και δεν θα έχει μέλλον», υποστήριξε εν συνεχεία ο πρώην υπουργός.

«Η έξοδος από την Ευρωζώνη είναι η μόνη λύση, η μόνη διέξοδος για να ανασάνει η χώρα.Θέλουμε το εθνικό νόμισμα διότι μόνο έτσι μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα εθνικό, ριζοσπαστικό πρόγραμμα», τόνισε.

“Το ελληνικό χρέος είναι παράνομο και επονείδιστο”

Το ελληνικό χρέος είναι παράνομο και επονείδιστο, υπογράμμισε ο Π. Λαφαζάνης και χαρακτήρισε «απόλυτα ρεαλιστικό το αίτημα να διαγραφεί ή να “κουρευτεί” το χρέος».

Μόνο με εθνικό νόμισμα μπορούμε να προχωρήσουμε στην εθνικοποίηση των τραπεζών, η οποία όπως είπε αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχεια.

“Κόλαφος μια 4η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών”

Αναφερόμενος στις τράπεζες, τόνισε ότι ενδεχόμενη 4η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, θα αποτελέσει κόλαφο για την έξοδο στις αγορές, την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα