Οργανωμένο σχέδιο εξόδου από το ευρώ βλέπει ο Τσιρώνης

Οργανωμένο σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ βλέπει ο Γιάννης Τσιρώνης. Ο  αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος πραγματοποιήσε περιοδεία σε Αργολίδα και Αρκαδία και αναφέρθηκε στις εξελίξεις.

“Από σήμερα (σ.σ Τρίτη) το βράδυ είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Κι όχι για το δημοψήφισμα. Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εξόδου μας από το ευρώ. Το λόμπι της δραχμής δεν είναι εδώ, που λέει ο κ. Σαμαράς, το λόμπι της δραχμής είναι ο κ. Σόιμπλε. Η κυβέρνηση, στις 25 Ιανουαρίου 2015, πήρε εντολή να αναδιαπραγματευθεί το χρέος” τόνισε αρχικά ο κ. Τσιρώνης απαντώντας στις εύλογες ανησυχίες των κατοίκων που έσπευσαν να τον συναντήσουν στο χωριό Καλλιάνι (χωριό της βορειοδυτικής Αρκαδίας).

Και συνέχισε λέγοντας: “Προτείνουμε κάτι επώδυνο, αλλά όχι και να μας σκοτώνει. Είναι αξιοθαύμαστη η ψυχραιμία του ελληνικού λαού. Οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι κλειστές γιατί χρεωκοπήσαμε, αλλά γιατί δεν έχουν χαρτονομίσματα. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της επιλογής των θεσμών, που με τις αποφάσεις τους υπαγόρευσαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μην μας τροφοδοτεί».

Ο κ. Τσιρώνης, ύστερα από μία ολοήμερη περιοδεία σε Αργολίδα και Αρκαδία, συνεχίζοντας μέσω του οδικού άξονα Τρίπολης-Πύργου για την Κυπαρισσία πραγματοποίησε σύντομες στάσεις στα αρκαδικά χωριά Λεβίδι και Λαγκάδια, ενώ ολιγόωρη στάση είχε και στο χωριό Καλλιάνι, προσκληθείς από ομάδα κατοίκων για να του εκθέσει περιβαλλοντικά θέματα του χωριού, όπως η προγραμματισμένη από τη δημοτική Αρχή εγκατάσταση σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο χωριό και η διευθέτηση διαχείρισης των υδάτων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα