Ο Έλληνας… Κανιθάρες

Αν κάποιος παρακολουθούσε την κυριακάτικη (8/11) αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-1) και δεν γνώριζε ποιος βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων μπορεί και να έμενε με την εντύπωση πως οι Ηπειρώτες έψησαν τον… Κανιθάρες να επιστρέψει στα γήπεδα.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έμοιαζε να παίζει… μόνος του απέναντι στο «δικέφαλο του βορρά», πραγματοποιώντας ούτε μία, ούτε δύο αλλά… 17 σωτήριες επεμβάσεις, χάρη στις οποίες ο ΠΑΣ έφυγε από την Τούμπα με ένα ανέλπιστο «διπλό».

Εκτός από τις σπουδαίες του αποκρούσεις, γιατί οι περισσότερες ήταν δύσκολες ο 27χρονος γκολκίπερ με το βαμμένο ξανθό μαλλί που παρέμπεμπε στον Ισπανό παλίμαχο γκολκίπερ που αναφέραμε νωρίτερα, ήταν εξαιρετικός και σε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία. Δεν είχε προβλήματα στις εξόδους και από ένα σημείο και μετά ήταν σαν να μην υπήρχε άμυνα αλλά μόνο ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ απέναντι στους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Μία φορά χρειάστηκε και την τύχη μαζί του. Αλλά μάλλον ήταν ένα ακόμα δείγμα πως σ’ εκείνο το παιχνίδι δεν ήταν γραφτό να δεχθεί γκολ. Γιατί στο σουτ του Κλάους η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Μιχαήλ και στη συνέχεια στο δοκάρι. Ηταν η μοναδική φάση που ο Πασχαλάκης δεν θα μπορούσε να κρατήσει το μηδέν.

Εν τέλει το έκανε. Και δίχως αμφιβολία είναι ο πολυτιμότερος της 2ης αγωνιστικής. Σε μια γεμάτη 90λεπτη εμφάνιση που τελείωσε με 17 επεμβάσεις και το μηδέν στην άμυνα. Ενα τρίποντο σχεδόν αποκλειστικά δικό του…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα