Πάνω από 40 παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί σοβαρά από πυρά Ισραηλιτών

Οι βίαιες συγκρούσεις στην Γάζα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζονται, καθώς περισσότεροι από 40 παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί σοβαρά  από ισραηλιτικά πυρά καθώς διαδηλώνουν στην Γάζα και στην Δυτική όχθη, για την απόφαση Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η αστυνομία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πυροβόλησε έναν άνδρα, όταν ο τελευταίος μαχαίρωσε και τραυμάτισε έναν αστυνομικό.

Οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι τρεις άνδρες πυροβολήθηκαν στην Δυτική Όχθη και τουλάχιστον 38 τραυματίστηκαν στα σύνορα της Γάζας από τις 6 Δεκεμβρίου, όπου η Χαμάς κάλεσε σε διαδήλωση κατά του κράτους του Ισραήλ.

Οι στρατιωτικές αρχές της χώρας, δήλωσαν ότι περίπου 2.500 παλαιστίνιοι πήραν μέρος στις συγκρούσεις στην Δυτική Όχθη ενώ έριχναν πέτρες και εμπρηστικούς μηχανισμούς. Παρόμοια σκηνικά επικρατούν και στην Γάζα, όπου περίπου 3.500 παλαιστίνιοι διαδηλώνουν.

Τέλος, υπάρχουν φόβοι για πιο βίαια επεισόδια καθώς την επόμενη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence  θα επισκεφτεί το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα