Πέταξαν έξω τον μεσάζοντα

Στην τελική της ευθεία έχει μπει η υπόθεση της πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδας από την ΕΠΟ, καθώς το Εφετείο εκδίκασε την έφεση που είχε καταθέσει η Ομοσπονδία κατά της πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε τη Nova.

Μιλάμε για τη γνωστή υπόθεση στην οποία η ΕΠΟ παραχώρησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος στην εταιρεία MEDIA GΟΑL, η οποία με τη σειρά της τα πούλησε στον ΟΤΕ TV. Διά νόμου απαγορεύεται ρητά η εμπλοκή μεσαζόντων, ρόλο που είχε η MEDIA GOAL.

Να θυμίσουμε ότι η NOVA είχε προσφύγει στο Πρωτοδικείο και πέτυχε να κερδίσει την ακύρωση της εν λόγω σύμβασης, με τον όρο ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΚΥΡΗ, τον Μάρτιο του 2014.

Η ΕΠΟ δεν συμμορφώθηκε στην απόφαση του δικαστηρίου και καταθέτοντας έφεση, προσέφυγε στο Εφετείο, συνεπικουρούμενη από τη MEDIA GOAL, η οποία θέλησε να κάνει παρέμβαση, ζητώντας την αναβολή της εκδίκασης για τον Νοέμβριο του 2015, ώστε να ξεκινήσει η τηλεοπτική προβολή των αγώνων του Κυπέλλου και για 3η χρονιά από τον ΟΤΕ TV.

Το Εφετείο απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα, ζητώντας αντίθετα από τους εκπροσώπους της Μedia Goal, εφόσον το επιθυμούν να παρέμβουν άμεσα! Τελικά, δόθηκε στις εμπλεκόμενες πλευρές τριήμερη προθεσμία για την κατάθεση υπομνημάτων και εντός των επομένων ημερών, θα ανακοινώσει την τελεσίδικη απόφασή του, η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα δικαιωθεί για ακόμη μία φορά τη NOVA.

Αν τελικά επιβεβαιωθούν μέσω του Εφετείου αυτά τα δεδομένα, το συνδρομητικό κανάλι θα πετύχει μια σπουδαία δικαστική νίκη, εξασφαλίζοντας:

1)Μία μεγάλη ηθική δικαίωση.

2)Το δικαίωμα να αξιώσει αποζημίωση για τα δύο πρώτα χρόνια της σύμβασης.

3)Το δικαίωμα να αιτηθεί την ακύρωση – κατάργηση της 3ης χρονιάς που προβλέπεται στη σύμβαση, ήτοι της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι μέσω των ρεπορτάζ της η «Α» είχε σημειώσει πως η απώλεια της ΕΠΟ από την υπόθεση αγγίζει τις 400.000 ευρώ –η MEDIA GOAL πρόσφερε 7,1 εκατ. ευρώ ενώ η Forthnet 7,5 εκατ. ευρώ- ενώ του Δημοσίου ανέρχεται στις 92.000 ευρώ (ΦΠΑ 23% επί ποσού 400.000 ευρώ).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα