Παραπομπή και κατάσχεση για Καρατζαφέρη

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη πλέον ο Γιώργος Καρατζαφέρης για αναληθή δήλωση «πόθεν έσχες», ύστερα  από απόφαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που ελέγχει τα οικονομικά των κομμάτων και των βουλευτών.

Σημειωτέον ότι, εκτός αυτού, η επιτροπή θα εισηγηθεί στο ελεγκτικό συνέδριο την κατάσχεση 1.6 εκατομμυρίου  ευρώ από την περιουσία του Γ. Καρατζαφέρη, ποσό που αντιστοιχεί στα κεφάλαια που εμβάστηκαν στην off shore του από την εταιρεία αμυντικών συστημάτων.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναμένεται να ελεγχθεί για τρία κακουργήματα: ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υποβολή αναληθούς πόθεν έσχες και παράβαση του νόμου για τις off shore, μιας και ως πολιτικός απαγορεύεται να έχει στην κατοχή του τέτοιου είδους εταιρεία.

Υπάρχει βέβαια έντονος προβληματισμός για την αποτελεσματικότητα των ορκωτών λογιστών που έκαναν τον έλεγχο στον Γ. Καρατζαφέρη, αλλά δεν εντόπισαν κάτι επιλήψιμο. Υπενθυμίζεται ότι η πληροφορία για την ύπαρξη των δύο offshore δόθηκε στη δικαιοσύνη από πηγή που δεν έχει γίνει γνωστή. Επίσης κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη υποστήριξε  ότι ο κ. Καρατζαφέρης διαθέτει στην ιδιοκτησία του την «Deck Rock Limited», κοινώς και τρίτη off shore εταιρεία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα