Παραχωρούνται τρεις βασικοί από τον Ολυμπιακό

Σημαντικές ανακατατάξεις θα υπάρξουν στο ρόστερ του Ολυμπιακού το καλοκαίρι, καθώς η διοίκηση έχει αποφασίσει να παραχωρήσει τουλάχιστον τρεις βασικούς παίκτες, για τους οποίους υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους και αναμένουν τις συγκεκριμένες προτάσεις των ομάδων, προκειμένου να τις αξιολογήσουν και να καταλήξουν στις τελικές τους αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ομάδα του Πειραιά δεν θα σταθεί εμπόδιο σε κανέναν παίκτη που θα υποβάλει αίτημα μεταγραφής, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί, όπως βέβαια και τα έσοδα για το ταμείο της ΠΑΕ. Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα της ομάδας θα αλλάξει σε ικανό ποσοστό, καθώς εκτός των ποδοσφαιριστών που θα παραχωρηθούν με μεταγραφή, κάποιοι άλλοι θα κληθούν για αναπροσαρμογές των αποδοχών τους και, ως εκ τούτου, η παραμονή τους δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη.

Στην παρούσα φάση, πάντως, η απόφαση της διοίκησης αφορά τρεις παίκτες, ο καθένας εκ των οποίων είναι διαφορετική περίπτωση. Ας τις δούμε μία-μία:

1)Ρομπέρτο Γκάγκο Χιμένεθ

Ο Ισπανός γκολκίπερ των «ερυθρόλευκων» εξέφρασε ανοιχτά την επιθυμία να αποχωρήσει. Ο λόγος; Σε πρώτη φάση παρουσιάστηκε ότι θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του, ώστε να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του. Λογικό και, εδώ που τα λέμε, στο ισπανικό πρωτάθλημα θέλει να αγωνιστεί, το οποίο είναι το καλύτερο στον κόσμο. Ακολούθως εμφανίστηκε ενδιαφέρον από αγγλικούς συλλόγους, γεγονός που έβαλε τον διεθνή πορτιέρο σε σκέψεις. Σε κάθε περίπτωση, ο Ρομπέρτο είναι αποφασισμένος να αποχωρήσει από το λιμάνι. Το συμβόλαιό του έχει ρήτρα 5,5 εκατ. ευρώ έως τις 15 Ιουλίου. Όποια ομάδα την καλύψει και συμφωνήσει με τον ίδιο, τον εντάσσει στο δυναμικό της.

2)Αρτούρ Μαζουακού

Όταν ήρθε ο Γάλλος φουλ μπακ στον Ολυμπιακό, ελάχιστοι τον γνώριζαν και ακόμη λιγότεροι είχαν ιδέα του ταλέντου και της αξίας του. Η μεταγραφή του αποδείχθηκε «λίρα εκατό» και όπως όλα δείχνουν, εκτός από τα αγωνιστικά οφέλη τις δύο αυτές περιόδους που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, θα αποφέρει σημαντικά κέρδη και σε οικονομικό επίπεδο, καθώς στο διάστημα αυτό δεκαπλασίασε την αξία του. Ο αριστερός φουλ μπακ των «ερυθρόλευκων» υπέγραψε πέρυσι το καλοκαίρι νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, κάνοντας τη συμφωνία ότι το 2016 θα έχει το ελεύθερο να φέρει προτάσεις και να πάρει μεταγραφή σε μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται στην Ελλάδα ο ατζέντης του με συγκεκριμένες προσφορές, τις οποίες θα αξιολογήσει ο σύλλογος του Πειραιά και, σε συνδυασμό με τις επιθυμίες του παίκτη, θα προχωρήσει το θέμα στην τελική του φάση.

3)Ομάρ Ελαμπντελαουί

Η περίπτωση του Νορβηγού αποτελεί έκπληξη. Πρώτα απ’ όλα, προέκυψε από το… πουθενά. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε ενδιαφέρον, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν δεχθεί κάποια σοβαρή κρούση. Τα τελευταία 24ωρα όμως, φέρονται να δέχθηκαν πρόταση για τον διεθνή μπακ. Μία πρόταση που, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι πολύ καλή για να την αρνηθεί τόσο ο ίδιος ο παίκτης, όσο και η ομάδα του Πειραιά. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο Ελαμπντελαουί να είναι ο πρώτος που θα αλλάξει περιβάλλον, καθώς το θέμα του «τρέχει» πιο γρήγορα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρόταση αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ και προέρχεται από ομάδα της Βρετανίας, η οποία δεν αποκλείεται να είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία είχε δείξει ενδιαφέρον κατά το πρόσφατο παρελθόν. Ο Ολυμπιακός, πάντως, έχει ξεκινήσει την αναζήτηση του αντικαταστάτη του, εξετάζοντας διάφορες περιπτώσεις.

 

Ο πιστός Φουστέρ και οι αναπροσαρμογές σε Καμπιάσο και Τσόρι

 

Οι παραχωρήσεις αποτελούν το ένα σκέλος. Το άλλο έχει να κάνει με κάποιες… αναπροσαρμογές σε μεγάλης ηλικίας παίκτες. Ο Νταβίντ Φουστέρ συμφώνησε με συνοπτικές διαδικασίες για την ανανέωση του συμβολαίου του, ωστόσο τα πράγματα είναι διαφορετικά για τους δύο βετεράνους Αργεντινούς, τους Εστεμπάν Καμπιάσο και Τσόρι Ντομίνγκεζ, το μέλλον των οποίων στο λιμάνι τίθεται σε καθεστώς αμφιβολίας.

Ο Νταβίντ Φουστέρ θα είναι παίκτης των «ερυθρόλευκων» για έναν χρόνο ακόμη, μετά τη συμφωνία του με τη διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας. Ο παίκτης θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο το αμέσως επόμενο διάστημα, οπότε θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Όσον αφορά τον Εστεμπάν Καμπιάσο, ο Αργεντινός μέσος μένει ελεύθερος, αλλά έχει οψιόν ανανέωσης. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» θα του προτείνουν μείωση αποδοχών, καθώς τα φετινά έσοδα αναμένεται να είναι μειωμένα σε σχέση με πέρυσι. Υπό αυτό το πρίσμα, το μέλλον του παίκτη στον Ολυμπιακό κρίνεται αμφίβολο.

Το αυτό ισχύει και για τον Τσόρι Ντομίνγκεζ. Ο Αργεντινός μέσος προορίζεται για αναπληρωματικός, ενώ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2017. Οι «ερυθρόλευκοι» θα του προτείνουν μείωση αποδοχών, ενώ θα τον ενημερώσουν ότι θα έχει μειωμένο χρόνο συμμετοχής. Δεν αποκλείεται, σύμφωνα και με τα σενάρια στην Αργεντινή, να καταλήξουν σε κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους, ώστε ο παίκτης να επιστρέψει στην πατρίδα του και να κλείσει εκεί την πλούσια καριέρα του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα