Πολύωρη συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου

Πολύωρη συνάντηση είχαν σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να ενημερώνει τον πρωθυπουργό για θέματα διαφθοράς στις Ένοπλες Δυνάμεις, κυρίως γι’ αυτά που αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο ΥΕΘΑ, μετά το τέλος της συνάντησης, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας συστήθηκε Επιτροπή Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων των Ε.Δ..

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι αξιωματικοί που ξεκίνησαν τους σχετικούς ελέγχους από τη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών έχουν ήδη τα πρώτα πολύ σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία, από τα οποία προκύπτουν πιθανά κακουργήματα και τεράστια ποσά για δύο υποθέσεις. Ερωτώμενος περί ποίων υποθέσεων πρόκειται, ο κ. Καμμένος απάντησε αποκάλυψε η μία είναι η υπόθεση των ελικοπτέρων NH-90 «που ξεκινά το 2003 και συνεχίζεται έως σήμερα» και η δεύτερη είναι η υπόθεση των υποβρυχίων «η οποία ξεκινά το 1998».

«Συμφωνήσαμε με τον Πρωθυπουργό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, «οι υποθέσεις αυτές, έστω και σε πρώτη φάση διερεύνησης κι ενώ συνεχίζεται η έρευνα από την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, να πάνε σήμερα στην ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να συσχετισθούν με φακέλους που ήδη εξετάζει η Δικαιοσύνη».

Σε άλλες δημοσιογραφικές ερωτήσεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε:

# Για τις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και την ανακοίνωση της Ν.Δ. που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προχωρά στην αποστράτευση ικανότατων στελεχών:
«Η ανακοίνωση αυτή δείχνει ότι μέχρι σήμερα οι κρίσεις γίνονταν επειδή οι εκάστοτε Υπουργοί έκαναν τις κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι κρίσεις οι οποίες έγιναν τώρα από το ΣΑΓΕ, ήταν κρίσεις που έκανε η ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς πολιτική παρέμβαση. Όπως υποσχέθηκα από την πρώτη στιγμή, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα διοικούνται από την φυσική τους ηγεσία χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις».

# Για το αν η κυβέρνηση αισθάνεται δικαιωμένη που η Τουρκία απέσυρε τη ΝΟΤΑΜ δέσμευσης του μισού Αιγαίου για 10 μήνες:
«Νομίζω ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία και η επιτυχία ήταν του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση η οποία ασκεί πολιτική εθνικής κυριαρχίας με σοβαρότητα και ευθύνη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα