Σε ανοιχτή γραμμή με την Κίνα

Τα ευχάριστα νέα από τις Βρυξέλλες μπορεί να ικανοποίησαν το Μαξίμου, όμως ο πρωθυπουργός ανησυχεί μήπως το γεγονός ότι αποφεύχθηκε η αξιολόγηση του Ιουνίου από την τρόικα οδηγήσει σε εφησυχασμό κάποιους υπουργούς, οι οποίοι βάζουν και πάλι στην προμετωπίδα το περίφημο πολιτικό κόστος.

Εξάλλου τις προηγούμενες ημέρες υπουργοί δεν ήταν και τόσο πρόθυμοι να δώσουν τα στοιχεία, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδίου για την κατάργηση φορέων και οργανισμών. Μάλιστα, από το πρωθυπουργικό γραφείο ξεκαθάρισαν ότι με την επιστροφή του από την Κίνα και το Μπακού δεν πρέπει να υπάρχει καμία εκκρεμότητα και να έχει οριστικοποιηθεί η λίστα με τους υπό κατάργηση ή υπό συγχώνευση φορείς.
Η κυβέρνηση φαίνεται ασυνεπής έναντι της τρόικας, για ένα ζήτημα που θα έπρεπε να είχε… κλείσει εδώ και πολλούς μήνες, ώστε να προχωρήσει ομαλά, όσο είναι εφικτό, τις επόμενες εβδομάδες στις πρώτες 2.000 απολύσεις, που αποτελούν και μνημονιακή υποχρέωση.
Παρά τα… «προειδοποιητικά» τηλεφωνήματα του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη το προηγούμενο διάστημα για να προχωρήσει το σχέδιο, αρκετοί υπουργοί κινούνται «παλαιοκομματικά» και με γνώμονα, όπως λέγεται στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, το πολιτικό κόστος. Έχοντας στον νου τους τη λογική ότι τα υπουργεία είναι «βιλαέτια» τους, μπλοκάρουν την εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδίου και αρνούνται να συμβάλουν, προτάσσοντας διάφορες δικαιολογίες για να διατηρηθούν ορισμένοι οργανισμοί και φορείς που οι ίδιοι εποπτεύουν.

Πάντως, όλες τις ημέρες που θα απουσιάσει ο πρωθυπουργός στην Κίνα, στο Μαξίμου θα διεξάγονται κανονικά οι συσκέψεις με τους Δ. Σταμάτη, Τ. Μπαλτάκο και Δ. Βαρτζόπουλο να μην επιτρέψουν σε κανέναν να εφησυχάσει μετά τα καλά νέα από τις Βρυξέλλες. Έτσι, αρχής γενομένης από την Τετάρτη, οι συσκέψεις θα διεξάγονται κανονικά, ώστε να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις και το κυβερνητικό έργο να συνεχιστεί κανονικά. Οι εντολές προς ναυτιλλόμενους είναι σαφείς από τον πρωθυπουργό, ενώ είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει ανοιχτή γραμμή του Αντώνη Σαμαρά με τους στενούς του συνεργάτες που θα παραμείνουν στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα