Σε συνεργασίες με ευρύτερες δυνάμεις ο Τσίπρας

Στη συνεδρίαση των Γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και Οργανωτικού Γραφείου  του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, έτοιμος για συμμαχίες με ευρύτερες δυνάμεις και προνήγγειλε την κινητοποίηση του κόσμου, αλλά και στρατηγική έντιμων, καθαρών, πλην όμως ανοιχτών πλειοψηφιών, προκειμένου να μην επιτευχθεί η πλειοψηφία των 180 βουλευτών για την προεδρική εκλογή.

“Βρισκόμαστε μπροστά σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μέχρι και τον Φλεβάρη, που αποτελεί ένα ορόσημο λόγω της Προεδρικής εκλογής και ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου φαίνεται ότι τελειώνει” τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας είπε:  “Χωρίς να γινόμαστε πλυντήριο, θα συγκροτήσουμε σε αξιόπιστη βάση, με προγραμματικούς όρους, έντιμα και ανοιχτά, όχι κάτω από το τραπέζι, ένα νέο πλειοψηφικό μπλοκ πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων» και τόνισε: «Δεν είναι δυνατό να θεωρούμε ότι έχουν θέση δίπλα μας μόνο όσοι ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ του 4%, αλλά πρέπει να φτιάξουμε ένα πλατύ μέτωπο και να πάρουμε το 40 ή το 45%». Ωστόσο, διευκρίνισε, “δεν θέλουμε να βάλουμε στα ψηφοδέλτιά μας αυτούς τους οποίους αύριο μπορεί να τους βρούμε μπροστά μας. Είτε επειδή συμμετείχαν στο πάρτι της προηγούμενης περιόδου, είτε επειδή είναι διακριτό στον κόσμο ότι είναι έτοιμοι να πάνε όπου φυσάει ο άνεμος».
Το Σαββατοκύριακο, μάλιστα, υπήρξε ομοβροντία δηλώσεων και παρεμβάσεων κορυφαίων στελεχών, κοντά στον Πρόεδρο του κόμματος, υπέρ του ανοίγματος των ψηφοδελτίων και επίτευξης μεγάλων συμμαχιών.

Η λύση σύμφωνα με το κ. Τσίπρα, είναι να δημιουργηθούν θεσμοί ελέγχου και αυτοελέγχου «για να μην τα βρούμε αυτά μπροστά μας” και σημείωσε ότι είναι αναγκαίο να οικοδομηθεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης.

Εγώ σας ζητώ, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να μελετήσουμε τους κώδικες δεοντολογίας για τους βουλευτές που συνέταξε το Podemos και να βάλουμε όρους και κανόνες για όσους και όσες θα θελήσουν να είναι είτε υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά μας, είτε θα ενταχθούν στον κρατικό μηχανισμό αν πάρουμε την κυβέρνηση. Έτσι θα δημιουργήσουμε κανόνες, αλλά και συνθήκες νέας εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας γιατί εμείς δεν έχουμε σχέση με το χθεσινό, το παλιό και το διεφθαρμένο.

Παραίτηση των Γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών  που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι βουλευτές

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση των Γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι βουλευτές.

«Όσοι από εσάς θέλετε να είστε ή πρέπει να είστε υποψήφιοι βουλευτές να δώσετε τη θέση σας σε κάποιον/α άλλον/η που πρέπει να αναλάβει αυτήν την κρίσιμη θέση. Είναι ασυμβίβαστο. Και ταυτόχρονα θεωρώ ότι τα κριτήρια για τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων πρέπει να είναι κριτήρια αρχών και προσφοράς και κυρίως εντιμότητας, όχι κριτήρια σεχταριστικά και βεβαίως θα πρέπει να γίνουν μέσα από συλλογικές διαδικασίες», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα