Mega γκολ στον… ΔΟΛ από τον Μαρινάκη

Νέα εποχή ανατέλλει στον ΔΟΛ αφού από την Τετάρτη ο Οργανισμός περνά στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού πλειοδότησε στον διαγωνισμό καταθέτοντας  την μεγαλύτερη προσφορά, ύψους 22,9 εκατ. ευρώ και γίνεται πλέον το αφεντικό στην Μιχαλακοπούλου.

Ο αγοραστής παίρνει στην κατοχή του το ενεργητικό της επιχείρησης εκτός από τα χρέη, χωρίς να έχει καμία υποχρέωση είτε να προσλάβει είτε να αποζημιώσει το υπάρχον προσωπικό.

Οι φάκελοι των προσφορών άνοιξαν στον δεύτερο όροφο των εγκαταστάσεων του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου όπου βρίσκεται και το γραφείο του διαχειριστή της Grand Thornton, παρουσία δυο συμβολαιογράφων και του ειδικού εκκαθαριστή.

Ποια Μέσα αποκτά ο Μαρινάκης

Η διαδικασία του πλειστηριασμού για την τύχη του ιστορικού Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη -ΔΟΛ η οποία αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στο μιντιακό τοπίο καθώς δεν αφορά μόνο τα έντυπα, τις ιστορικές εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ και ΒΗΜΑ , τις ιστοσελίδες τους, τον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 και ποσοστό 22,11% , αλλά και το MEGA όπως και 50% των μετοχών της “IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ” και το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής “ΑΡΓΟΣ”.

Ειδικά για την περίπτωση του Mega έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς σκιαγραφείται πλέον το μετοχολόγιο του καναλιού, μιας και τα ποσοστά -και κυρίως τα ονόματα των κάτοχοί τους- δικαιολογούν πολλά σενάρια για την επόμενη ημέρα του καναλιού σε επίπεδο συμμαχιών. Ειδικότερα:

# Η οικογένεια Βαρδινογιάννη παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος του καναλιού με 35%

# Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέκτησε το 22,11%

# Ο Ιβάν Σαββίδης έγινε προ ημερών μέτοχος του 19,63%

# Ο “ΠΗΓΑΣΟΣ” έχει το 13%

# Ο Δημήτρης Κοπελούζος κατέχει το 4,5%

# Ο Βίκτωρ Ρέστης είναι μέτοχος του 3,13%

# 2,63% των μετοχών βρίσκονται σε διασπορά (μικρομέτοχοι από την ελεύθερη αγορά)

Οι υπόλοιπες προσφορές που κατατέθηκαν

Η προσφορά που έκανε ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΔΟΛ ανέρχεται στα 11 εκατ. ευρώ. Η κυπριακή εταιρεία Vegata προσέφερε 21 εκατ. ευρώ. Η τέταρτη προσφορά προήλθε από βρετανική εταιρεία στην οποία συμμετέχει με μικρό ποσοστό ο επιχειρηματίας Ρoδόλφο Οντόνι της Centric Media.

Για τα ακίνητα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη η μεγαλύτερη προσφορά έγινε κατά πληροφορίες από την Alpha Bank που δίνει 3.780.000 ευρώ και φαίνεται ότι πλειοδοτεί.

Ποσοστό 25% του τιμήματος θα διατεθεί για την εξόφληση των εργαζομένων και των προμηθευτών και η εξυπηρέτηση του υψηλού δανεισμού που έχουν οι εταιρείες ΑΡΓΟΣ και IRIS.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα