Το γκολ του Χάρα σήμανε το τέλος

 

Ειδική προετοιμασία για τον τελικό είχε κάνει ο προπονητής της Skoda, Ραζβάν Λουτσέσκου. Όλα τα είχε ετοιμάσει ο Ρουμάνος τεχνικός, εκτός από αυτό που συνέβη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Λουτσέσκου παρέταξε μία ομάδα με στόχο να βάλει πρώτη γκολ και μετά να το κρατήσει παίζοντας στην κόντρα για το δεύτερο. Υπήρχε, βέβαια, προετοιμασία για το πώς θα παίξει η ομάδα αν το ματς κυλάει στο Χ και με ποιον τρόπο θα αντιδράσει αν βρεθεί πίσω στο σκορ. Το σενάριο, όμως, του να χάσει τρεις μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και δεχθεί γκολ σαν… αυτογκόλ στο τελευταίο δευτερόλεπτο του α’ 45λεπτου δεν είχε προβλεφθεί.

Στα αποδυτήρια της Ξάνθης στο ημίχρονο επικρατούσε σοκ με τον Λουτσέσκου να προσπαθεί να καλμάρει τους παίκτες του και να μην μπορεί. Στην πραγματικότητα η Skoda δεν μπήκε ποτέ στο δεύτερο μέρος και δεν είχε την ψυχολογία να δημιουργήσει καταστάσεις. Μπορεί τακτικά να έκανε το σωστό (ανέβασε τις γραμμές), αλλά χωρίς καθαρό μυαλό οι παίκτες του δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν με αποτέλεσμα κάποια στιγμή, η προώθηση της αμυντικής γραμμής να αποβεί μοιραία.

Το ότι η Skoda Ξάνθη την πάτησε από την προσωπικότητα των παικτών της και όχι από την άψογη τακτική του Ρουμάνου φάνηκε και στις νευρικές εκτελέσεις των πολλών στημένων που κέρδισε η ακριτική ομάδα. Όπως και να έχει, η Ξάνθη ολοκλήρωσε με αξιοπρέπεια την πορεία της στο θεσμό και αυτό πρέπει να το παραδεχθούν όλοι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα