Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από το μπαράζ απειλητικών τηλεφωνημάτων στην Ρωσία

Το «Ισλαμικό Κράτος» βλέπουν οι ρωσικές αρχές πίσω από τις μαζικές απειλητικές κλήσεις πο υ γίνονται σε όλη την Ρωσία, όπως δήλωσε πηγή του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ria Novosti στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής οι δεκάδες έλεγχοι, που έχουν γίνει σε όλα τα σημεία στα οποία σύμφωνα με τα τηλεφωνήματα έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί, δεν έδειξαν πουθενά  εκρηκτικό μηχανισμό.

Το κύμα των ανώνυμων τηλεφωνημάτων για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε διάφορα δημόσια κτίρια και εμπορικά κέντρα, συνεχίζεται για πέμπτη κατά σειρά ημέρα, ενώ μόνο χθες Τετάρτη, στη Μόσχα, απομακρύνθηκαν περισσότερα από 40.000 άτομα από 50 κτίρια, κι κυρίως από σιδηροδρομικούς σταθμούς και εμπορικά κέντρα.

Συνολικά, το τελευταίο διήμερο, σε όλη την Ρωσία εκκενώθηκαν περισσότερα από 420 κτήρια και απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 130.000 άνθρωποι.

Στοιχεία των πρώτων ερευνών φαίνεται να δείχνουν πάντως ότι ο κύριος όγκος των αινιγματικών τηλεφωνημάτων προέρχεται από την Ουκρανία, όπως μετέδωσε  το Ria Novosti. Την ίδια πληροφορία μετέδωσε νωρίτερα και το πρακτορείο Interfax, το οποίο επικαλούμενο πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας ανέφερε ότι ουσιαστικά όλες οι τηλεφωνικές κλήσεις έγιναν από την Ουκρανία.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα