«Τυφώνας» εναντίον Τζιχαντιστών στην Κατεχάκη

Όλες οι επιθέσεις τζιχαντιστών που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό σε ευρωπαϊκές πόλεις, έγιναν «Τυφώνας» και «αναβίωσαν» στο μέγαρο της οδού Κατεχάκη.

Στην άσκηση, με την επωνυμία «Τυφώνας», που έγινε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ), με στόχο την αντιμετώπιση επιθέσεων τζιχαντιστών, παρέστησαν ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο γγ Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Η άσκηση, με τα έξι σενάρια που περιελάμβανε, ήταν μία μεταφορά στην Ελλάδα όλων των επιθέσεων, όλων των ειδών, που έχουν γίνει από τζιχαντιστές στην Ευρώπη.

Οι άντρες που μετείχαν στην άσκηση κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν επίθεση με βαν σε πεζούς, πυροβολισμούς εναντίον του πλήθους στο κέντρο της Αθήνας, εκρήξεις σε χώρους συνάθροισης και χώρους διασκέδασης, και γενικώς όλες τις επιθέσεις που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα.

Σκοπός της άσκησης ήταν να διαπιστωθεί η αντιτρομοκρατική ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού. Στην άσκηση συμμετείχαν δεκάδες αξιωματικοί από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, στελέχη της ΕΥΠ και της Διεύθυνσης Πληροφοριών, καθώς και από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα