ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: «Ο Τσίπρας έκανε υπουργό τον Βαρουφάκη, φέρει και την ευθύνη»

Ο Αλέξης Τσίπρας τοποθέτησε τον Γιάννη Βαρουφάκη στη θέση του υπουργού Οικονομικών και το ζητούμενο είναι πώς η κυβέρνηση συνολικά τοποθετείται στη διαπραγμάτευση, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.
«Υπάρχει επανατοποθέτηση και αναδιάταξη της κυβέρνησης μετά από όσα συνέβησαν στο Eurogroup της Ρίγας αλλά και λόγω όσων δημοσιεύθηκαν στα διεθνή ΜΜΕ, όμως η Κυβέρνηση αποτελεί ενιαίο σύνολο και αυτός που τοποθέτησε τον κ. Βαρουφάκη στη θέση του Υπουργού Οικονομικών είναι ο κ. Τσίπρας και το ζητούμενο είναι πώς η κυβέρνηση συνολικά τοποθετείται στη διαπραγμάτευση», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι «έχουμε τρεις τοποθετήσεις σχετικά με το θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα μας: H πρώτη του ΚΚΕ που λέει σαφώς να βγούμε από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε, η δεύτερη των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων οι οποίες είναι προσηλωμένες στην ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική και η τρίτη του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης που συνοψίζεται στο απόφθεγμα η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος, να είμαστε στην Ευρωζώνη και την Ευρώπη για να απολαμβάνουμε τα καλά, αλλά χωρίς υποχρεώσεις».
Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «οι πολίτες βιώνουν την περίοδο προσαρμογής προκειμένου να αντιληφθούν τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του». «Εύχομαι να μην είναι οδυνηρή η προσγείωση στην πραγματικότητα γιατί το πρωτεύον είναι ο τόπος και να βρει την ψυχική δύναμη προκειμένου να προσγειωθεί στην πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα