Ψηφιακή τράπεζα για παιδιά

Το σύνηθες για τα μικρά παιδία που αποκτούν μία πρώιμη αίσθηση αποταμίευσης είναι να τοποθετούν το χαρτζιλίκι τους σε κουμπαράδες και πορτοφολάκια. Αυτά… last year που έλεγε κι ένα παλαιότερο διαφημιστικό σλόγκαν, καθώς οι εποχές άλλαξαν και πλέον η τεχνολογία και το μάρκετινγκ μερίμνησαν ώστε να «εκσυγχρονιστούν» οι μπόμπιρες αποταμιευτές.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτηκαν προ μηνών στην και δημιούργησαν μια νέα υπηρεσία, το «Viva Kids». Το «Viva Kids» είναι μια ψηφιακή τράπεζα σε μορφή εφαρμογής (app) και στα πρότυπα των αντίστοιχων FinTech, η οποία απευθύνεται σε παιδιά μικρότερα των 12 ετών προσφέροντάς τους από κοινού με τους γονείς ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι για το χαρτζιλίκι τους, στόχους για αποταμίευση και τρόπους ελέγχου των εξόδων τους.

Η σύλληψη της ιδέας του «Viva Kids» δεν ήρθε από τον ουρανό. Επί της ουσίας είναι αποτέλεσμα όσων αποκάλυψε στη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας μία έρευνα που έκανε η ίδια και από την οποία προέκυψε ότι το 90% των γονιών στην Ελβετία επιθυμούν τα παιδιά τους να μάθουν πως να διαχειρίζονται σωστά και υπεύθυνα χρήματα. Από την ίδια έρευνα προέκυψε ότι τα πιτσιρίκια μαζεύουν τα όποια ποσά συνήθως σε μετρητά, με τους γονείς τους να δηλώνουν την επιθυμία να μάθουν για τους τρόπους με τους οποίους τα παιδιά τους θα μπορούν να αποταμιεύουν σε έναν ψηφιακό κουμπαρά.

Επί του πρακτέου, ο ψηφιακός κουμπαράς του «Viva Kids» συνοδεύεται και από μια χρεωστική κάρτα Maestro για τις πληρωμές που κάνουν, ενώ υπάρχει και ένας αλληλεπιδραστικός χαρακτήρας που αντιπροσωπεύει έναν τεχνολογικά εξελιγμένο κουμπαρά αλλά και τα απαραίτητα παιχνίδια.

Ν.ΤΣ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα