«Όλοι μαζί μπορούμε να πηγαίνουμε μπροστά, μόνο με έργο»

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στα τέσσερα εργοτάξια του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Κορωπίου και στη συνέχεια στο ΚΕΛ Μαρκοπούλου. Αμέσως μετά συναντήθηκε με το Δήμαρχο Μαρκοπούλου Σωτήρη Μεθενίτη στο Δημαρχείο της περιοχής, με αφορμή την έναρξη των εργασιών κατασκευής της Β’ Φάσης του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στο Δήμο του. Με την ολοκλήρωση του έργου θα καταργηθούν χιλιάδες βόθροι στην περιοχή, αφού θα καλυφθεί το 80% των κατοικιών του Μαρκοπούλου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη μη επιβολή των Ευρωπαϊκών προστίμων στη χώρα μας, τα οποία φτάνουν στα 47.500 Ευρώ ημερησίως. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο.

Ο κ. Σγουρός στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Πιστοί στις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις μας, να προσπαθήσουμε να απαλλάξουμε την Ανατολική Αττική και τους κατοίκους της από την ύπαρξη εκατοντάδων χιλιάδων βόθρων, είμαστε σήμερα εδώ σε μία συμβολική όσο και ουσιαστική κίνηση, προκειμένου να σηματοδοτηθεί με αυτόν τον τρόπο η άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής της Β’ Φάσης του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στο Δήμο Μαρκοπούλου. Το έργο αυτό σε συνδυασμό με το ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα των λυμάτων της περιοχής.

Σε συνάρτηση με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του, το Κέντρο επεξεργασίας λυμάτων στο Μαρκόπουλο σταδιακά θα αυξήσει τη δυναμικότητά του αρχικά στους 40.000 και εν συνεχεία  στους 80.000 κατοίκους,  ώστε να καλύψει και την περιοχή του Πόρτο Ράφτη.

Έχουμε και θέληση και όραμα και ολοκληρωμένο σχέδιο.

Δεν φοβόμαστε ενώπιών σας σήμερα να αναλάβουμε τη δέσμευση ότι μέχρι το τέλος της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου δεν θα υπάρχει κανένας βόθρος σε κανέναν μεγάλο οικισμό της Ανατολικής Αττικής.

Ήδη  προγραμματίζουμε την ένταξη της κατασκευής του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων στο Μαραθώνα και ελπίζουμε να ακολουθήσουν τα Κέντρα Αρτέμιδας – Ραφήνας και Πόρτο Ράφτη .

Το μόνο που ζητάμε από όλους τους φορείς είναι κατανόηση και συνεργασία, χωρίς τοπικισμούς και ακραίες αντιδράσεις.

Όλοι μαζί μπορούμε να πηγαίνουμε μπροστά, μόνο με έργο».

Προσφωνώντας τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, ο Δήμαρχος Σωτήρης Μεθενίτης, αφού αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο έργο, τονίζοντας ότι αποτελεί όνειρο 50 ετών για τους κατοίκους της περιοχής, δεσμεύτηκε ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο και υπενθύμισε τη δέσμευση της αναδόχου εταιρείας ότι θα απασχολήσει ντόπιο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να συμβάλει στη μείωση της ανεργίας που υπάρχει στην περιοχή. Ο κ. Μεθενίτης αναφερόμενος στον κ. Σγουρό επεσήμανε: «Είχαμε μια σταθερή και ειλικρινή συνεργασία τα τελευταία τρία χρόνια, η οποία παρά τις εντάσεις, ακριβώς γιατί ήταν ειλικρινής, κατέληξε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα με σειρά σημαντικών έργων που είχε ανάγκη η περιοχή και οι κάτοικοί της.

Επαναλαμβάνω και σήμερα αυτό που είχα πει πριν από τέσσερις μήνες, σε ανύποπτο χρόνο, ότι η στήριξή μας στον κ. Σγουρό είναι δεδομένη και ανοιχτή. Του εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο αγώνα και είμαστε βέβαιοι ότι η επιτυχημένη συνεργασία μας θα συνεχισθεί και την επόμενη θητεία».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα