Η εποχή του σκληρού ροκ

Θεωρητικά ο Αντώνης Σαμαράς έλυσε τον Γόρδιο Δεσμό στο εσωτερικό της ΝΔ. Και λέμε θεωρητικά, διότι παρά το γεγονός, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ πέρασε με σχετική άνεση όλες τις εσωκομματικές συνεδριάσεις εν τούτοις οι διαφορετικές φωνές από την Συγγρού είναι εμφανείς ακόμη και από τους πιο αδαείς περί των πολιτικών ζητημάτων.
Αυτό όμως που λένε όλοι οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ είναι ότι «Αντώνης Σαμαράς έχει αρκετά όπλα στην φαρέτρα του που μπορεί να γυρίσει τούμπα το παιχνίδι και να απομυθοποιήσει τον πρωθυπουργό, που αυτή την εποχή βρίσκεται στο απόγειο της δημοφιλίας». Και εννοούν φυσικά στις μάχες που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα στη Βουλή.
Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στο παρελθόν έχει διαχειριστεί σειρά διαπραγματεύσεων με την τρόικα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να αναδείξει τη ραγδαία επιδείνωση των δημοσιονομικών και άλλων μεγεθών, εξέλιξη που θα αποδώσει απολύτως στην κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Επίσης θα καταγγείλει το διάδοχό του στο Μαξίμου ότι οδηγεί τη χώρα σε ένα νέο μνημόνιο, όταν η στρατηγική που είχε χαραχθεί ήταν της σταδιακής εξόδου στις αγορές. Και μάλιστα όπως φάνηκε και από τη συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα αυτό θα το κάνει με κάθε ευκαιρία είτε εντός του Κοινοβουλίου, είτε με δημόσιες παρεμβάσεις του. Μάλιστα όπως λέει στους συνομιλητές του ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς εκτιμά ότι έχει πλέον στη φαρέτρα του ισχυρά επιχειρήματα εναντίον της κυβέρνησης αλλά και υπέρ των όσων ο ίδιος έπραξε μέχρι τον Ιανουάριο.
Ο Σαμαράς στο επόμενο διάστημα θα κινηθεί στο εξής πλάνο: Στήριξη των αποφάσεων για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη αλλά καταγγελία όσων μέτρων έρχονται ως συνέπεια της κυβερνητικής τακτικής
ανάδειξη των δύο εικόνων, πριν και μετά τις εκλογές, σχετικά με την ύπαρξη ή μη μνημονίου, τους ρυθμούς ανάπτυξης, τα δημοσιονομικά.
Επίσης έχει δοθεί εντολή να υπάρχει αυστηρή κριτική σε υψηλούς τόνους για πράξεις και συμπεριφορές κυβερνητικών στελεχών (από το Βαρουφάκη στον Κατρούγκαλο) αλλά και για την εικόνα Πύργου Βαβέλ που δίνει η κυβέρνηση για μείζονα θέματα, όπως αυτό του ΟΛΠ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα