Χαστούκι στον συνταγματολόγο κ. Πάκη

Ακόμα και το δημοψήφισμα που θα μπορούσε να είναι η απόλυτη δημοκρατική έκφραση του λαού, αποδεικνύεται πλάνη με το Συμβούλιο της Ευρώπης να αδειάζει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για ακόμα ένα θέμα.

Το μεγάλο, όμως, μερίδιο ευθύνης έχει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος όφειλε αλλά δεν τόλμησε να προστατεύσει την χώρα συμμετέχοντας στα παιχνίδια της κυβέρνησης. Ούτε καν τον τίτλο του Συνταγματολόγου που φέρει δεν σεβάστηκε, για τους δικούς του προφανώς λόγους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Thorbjorn Jagland σε συνέντευξη του σημείωσε  πως οι διεθνείς προδιαγραφές συστήνουν το δημοψήφισμα να γίνεται τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά την προκήρυξή του, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος συζήτησης, με ένα ξεκάθαρο ερώτημα το οποίο να τίθεται στο λαό και με διεθνείς παρατηρητές που θα παρακολουθούν την διαδικασία.

Το δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι των προτάσεων των πιστωτών σε αντάλλαγμα για νέα χρηματοδότηση ανακοινώθηκε το Σάββατο και υπάρχει σύγχυση για το αν το «όχι» όπως προτείνει η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα έκτος ευρώ, παρατηρεί το Associated Press.

H ψηφοφορία «ανακοινώθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλο πρόβλημα είπε την Τετάρτη ο Γιάγκλαντ σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΑΡ. «Και επίσης το γεγονός ότι η ερώτηση που τέθηκε στον κόσμο… δεν είναι πολύ ξεκάθαρο».

Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι διεθνής, ανεξάρτητος οργανισμός, που σε νομικό επίπεδο ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την δημοκρατική ανάπτυξη, την επιβολή των νόμων και την πολιτιστική συνεργασία.

Η «Α» ήδη από χθες είχε επισημάνει τις τεράστιες ευθύνες του Προκόπη Παυλόπουλου σημειώνοντας πως μετά την «αποστρατεία» του ως πολιτικός, σίγουρα είχε το όνειρο να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και βεβαίως δεν θα ήθελε να χάσει τις τιμές και τις δόξες, ούτε την αίγλη και την καλοπέραση. Γιατί να τα «χαλάσει», επομένως, με τον Αλέξη και τη Ζωή;

Σαν άνθρωπο τον καταλαβαίνουμε. Σαν νομικό, όμως, λίγο δύσκολο να χωνέψουμε τις απόψεις του. Τέλος, σαν θεματοφύλακα του Συντάγματος στην πρώτη κρίση παραβίασής του, από την Ιστορία θα αναζητηθεί και θα καταγραφεί ως απών… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κάποια στιγμή είναι υποχρεωμένος να αναλάβει την ευθύνη για το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί σήμερα επιτρέποντας η χώρα να συγκρίνεται με την περίοδο της Χούντας… Τότε ήταν η «τελευταία φορά που η χώρα μας απασχόλησε το Συμβούλιο της Ευρώπης ήταν επί Δικτατορίας. Λυπάμαι που το λέω», ανέφερε σχετικά ο βουλευτής της Ν.Δ, Γιώργος Κουμουτσάκος
Μιλώντας στο «mega» σημείωσε ότι «είναι διαφορετικό το να βρίσκεσαι μπροστά σε μεγάλες δυσκολίες και άλλο μπροστά στο απόλυτο άγνωστο με προοπτική ολοκληρωτικής καταστροφής».
«Η χώρα βρίσκεται στο σημείο μηδέν και η χώρα έχει μόνο μία πηγή χρηματοδότησης. Αλίμονο αν περάσουμε σε κατάσταση πλήρους απομόνωσης», τόνισε.
Νωρίτερα είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:  «Παρατυπίες στο Δημοψήφισμα.Εκτεθημένοι τώρα και στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Πρώτη φορά μετά τη Δικτατορία. Όπως”πρώτη φορά αριστερά”.Ντροπή !»

O Προκόπης Παυλόπουλος καλείται έστω και την τελευταία στιγμή να σεβαστεί το παρελθόν του δίπλα στον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και να σταματήσει την κατρακύλα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα