Άλαλος στα δύσκολα ο Τσίπρας

Μία ανάρτηση της Φώφης Γεννηματά στα social media, όπου σχολίασε με δεικτικό τρόπο την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα επί των προγραμματικών δηλώσεων στέλνει και το μήνυμα για το ποια θέση θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα εντός της Βουλής.
Προϊδεάζοντας την στάση που θα τηρήσει το ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά έγραψε: «Για μία ακόμη φορά ο κ. Τσίρπας ήταν φλύαρος στα εύκολα, αλλά παντελώς άλαλος στα δύσκολα». Σε ότι αφορά τους ομιλητές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα προσπαθήσουν αναδείξουν την ιδεολογική προσήλωση που φαίνεται να έχει ο Αλ. Τσίπρας και το κόμμα του στην επιβολή φόρων. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Θ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος θα αποτελέσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, θα καταγγείλουν και την υπερφορολόγηση, όπως την περιγράφουν, των αγροτών. Γενικώς, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα εστιάσει ιδιαιτέρως σε ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο, τη μοναδική πληθυσμιακή ομάδα στην οποία επέτυχε διψήφιο ποσοστό ψηφοφόρων στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Η κ. Γεννηματά θα εμμείνει στις πέντε «κόκκινες» γραμμές του κόμματός της, θα αναδείξει τις αναπτυξιακές προτάσεις που προετοιμάζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, ωστόσο θα κινηθεί σε γενικά υψηλούς τόνους.

Ο Λοβέρδος
Τη στάση του ΠΑΣΟΚ έναντι των μέτρων που θα κληθεί να πάρει και να εφαρμόσει η κυβέρνηση Τσίπρα ξεκαθάρισε ο Ανδρέας Λοβέρδος. « Ό, τι είναι πάνω από το mail Χαρδούβελη συν, εμείς προτείναμε στους δανειστές, ένα σχέδιο 980 εκατ. ευρώ, θα πήγαινε κοντά στο 1.700. Ό, τι είναι από κει και πέρα, δηλαδή, περικοπές στις κύριες συντάξεις, ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, το 29% φορολογία στις επιχειρήσεις, όχι για αυτά! Το «όχι» του Ιωάννη Μεταξά!» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό και σημείωσε. Ο κ. Λοβέρδος τόνισε επίσης «Είμαστε κόμμα της αντιπολίτευσης, τέλος τώρα!» ‘Όπως σημείωσε ο λαός έκανε ότι του ζήτησε ο κ. Τσίπρας «ζήτησε να μη μπει ο Λαφαζάνης στη Βουλή, δεν μπήκε, να μπει ο Καμμένος, μπήκε, να πάρει ευρεία πλειοψηφία, την πήρε. Ο λαός του έκανε ό,τι ζήτησε και τού έδωσε και την πλήρη ευθύνη. Ας προχωρήσει λοιπόν με τους 155 βουλευτές που διαθέτει και ας τα κάνει όσο μπορεί καλύτερα, τού ευχόμαστε να πάει πολύ καλά. Είμαστε φιλαλήθεις, δεν είμαστε υποκριτές».
Οι αλλαγές στο κόμμα
Παράλληλα με την κοινοβουλευτική μάχη, στη Χαρ. Τρικούπη καθυστερούν για λίγες ημέρες οι διαδικασίες που αφορούν την πλήρωση των διάφορων τομέων του κόμματος. Το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος θα συνεδριάσει επί τούτου την επόμενη εβδομάδα, ενώ και η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή μετατίθεται για το Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου, χρόνος ο οποίος κρίθηκε καταλληλότερος για τεχνικούς, κυρίως, λόγους.
Αναζητείται, μεταξύ άλλων, νέο πρόσωπο για τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, την οποία ο Θ. Παπαθεοδώρου θα αφήσει, καθώς θα έχει αυξημένα κοινοβουλευτικά καθήκοντα, όπως άλλωστε και οι 17 βουλευτές της μικρής Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται και η αρμοδιότητα περί τα αναπτυξιακά, όπου υπάρχει έντονη δραστηριότητα από αρκετά στελέχη, εντός αλλά και πέριξ της Χαρ. Τρικούπη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα