Καθημερινή ενημέρωση

«Έπεσαν» οι καμπάνες

Ανακοινώθηκε και επίσημα από την Euroleague η καμπάνα προς τον Ολυμπιακό και τους παίκτες που πρωταγωνίστησαν στη σύρραξη, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με την Γαλατασαράι.

Η φημολογία που αναπτύχθηκε τα ξημερώματα επιβεβαιώθηκε με τους ερυθρόλευκους να τιμωρούνται με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, τον Μπέγκιτς να μένει εκτός για τέσσερα ματς και τον Πρίντεζη να μην έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στα επόμενα τρία. Από την πλευρά της Γαλατά, ο Μενσά Μπονσού τιμωρήθηκε και αυτός με τρεις αγωνιστικές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague στην Ελλάδα:

«Ο δικαστής επέβαλλε τις ακόλουθες ποινές στους αθλητές, οι οποίοι είχαν επιθετική συμπεριφορά εναντίον συναθλητών τους, σύμφωνα με το άρθρο 26.1, παράγραφο A του κώδικα πειθαρχίας της Euroleague Basketball, τον οποίο έχουν εγκρίνει όλοι οι σύλλογοι.

– Ο Μίρζα Μπέγκιτς του Ολυμπιακού τιμωρείται με αποκλεισμό τεσσάρων αγωνιστικών, μαζί με πρόστιμο 15.000 ευρώ.

– Ο Γιώργος Πρίντεζης του Ολυμπιακού τιμωρείται με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών, μαζί με πρόστιμο 10.001 ευρώ.

– Ο Ποπς Μένσα-Μπόνσου της Γαλατασαράι τιμωρείται με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών, μαζί με πρόστιμο 10.001 ευρώ.

Ως εκ τούτου, οι τρεις αθλητές θα χάσουν το υπόλοιπο της Regular Season, ενώ ο Μίρζα Μπέγκιτς θα απουσιάσει από τον πρώτο αγώνα του Top-16, φάση στην οποία έχει ήδη προκριθεί ο Ολυμπιακός.

Επιπροσθέτως, ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με τέσσερα ξεχωριστά πρόστιμα και θα δώσει το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς τους οπαδούς του, σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα της Euroleague Basketball:

– 10.001 ευρώ για την επιθετική στάση του κοινού του εναντίον αθλητή, σύμφωνα με το άρθρο 28.1, παράγραφο (e).

– 6.000 ευρώ για πυροτεχνήματα εντός σταδίο, σύμφωνα με το άρθρο 28.2, παράγραφο (e).

– 8.000 ευρώ για την χρήση λέιζερ, σύμφωνα με το άρθρο 28.1, παράγραφο (f)

– 15.000 και ποινή κεκλεισμένων των θυρών στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι, για τις πράξεις του κοινού, όπως την ρίψη αντικειμένων στο παρκέ, σύμφωνα με το άρθρο 28.2, παράγραφο 1 (g), σε συνδυασμό με το άρθρο 28.1, παράγραφο (j) του κώδικα.

Για όλες τις παραπάνω ποινές, μπορεί να ασκηθεί έφεση».

Διαβάστε επίσης