Καθημερινή ενημέρωση

«Ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι landlords της Εκάλης»

«Ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι landlords της Εκάλης», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Στουρνάρας παράλληλα τονίζει πως είναι αποφασισμένος  να περάσει το νόμο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων από τη Βουλή.

Ο «τσάρος» της οικονομίας αποδίδει τις αντιδράσεις σε συμφέροντα που εκπροσωπούνται από ακραίες φωνές φιλελευθερισμού. Παράλληλα, επιμένει πως η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται, επισημαίνοντας όμως ότι η επιβάρυνση για τον συνεπή φορολογούμενο έχει φτάσει στα όριά της, προσθέτοντας πως γι’ αυτό καταφεύγει στην υψηλότερη φορολόγηση στις ιδιοκτησίες αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ αλλά και τη συμμετοχή των ιδιοκτητών αγροτικής γης (έστω και με μικρά ποσά) στα συνολικά βάρη.

Ταυτόχρονα, τονίζει ότι περιμένει την υποστήριξη στη Βουλή όλων των βουλευτών της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Αριστεράς που τάσσονται υπέρ της δικαιότερης φορολόγησης των πλουσίων. Ο ίδιος αποδίδει τις αντιδράσεις σε οργανωμένα συμφέροντα πλουσίων που μάλιστα εκπροσωπούνται δημόσια από ακραίες νεοφιλελεύθερες φωνές όπως του πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως ανέφερε.

Ο ΥΠ.ΟΙΚ., εξαγγέλλει ότι στο νομοσχέδιο θα υπάρχουν και ρυθμίσεις για την αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής με πρώτο βήμα τον μερικό έλεγχο των βιβλίων και της οικονομικής κατάστασης των φορολογουμένων προκειμένου να εισπράττονται φόροι και να καταλογίζονται πρόστιμα χωρίς χρονοτριβή.

«Είμαι εδώ ως τεχνοκράτης για να λέω την αλήθεια δεν έχω ανάγκη πολιτικής καριέρας» δηλώνει μεταξύ άλλων ο κ. Στουρνάρας.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης