«Είμαι φιλελεύθερος κομμουνιστής»

Φιλελεύθερο κομουνιστή αποκάλεσε τον  εαυτό του ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο υπουργός Οικονομικών παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο της Αυστραλίας «ABC» και εκμυστηρεύτηκε μεταξύ άλλων  πως ο μεγαλύτερος φόβος του είναι ότι μπορεί να μετατραπεί σε πολιτικό .

Είπε ότι έχει επηρεαστεί σαφώς από τον Μαρξ και είναι Μαρξιστής.

Ο νέος «τσάρος» της οικονομίας  διαβεβαίωσε ακόμα ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί να έλθει σε ρήξη με τη ζώνη του ευρώ και τους πιστωτές της χώρας.

Ο κ. Βαρουφάκης ερωτηθείς για τις θέσεις των ευρωπαίων και για τα περιθώρια διαπραγμάτευσης ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πει τα πράγμα ως έχουν. «Θα πούμε τα πράγματα όπως έχουν», σημείωσε.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τους εταίρους της και για να δώσει έμφαση σε αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλουμε καν να διαπραγματευθούμε , θέλουμε να διασκεφθούμε μαζί τους».

Ποιους κατηγορεί ο ο νέος «τσάρος» για έλλειψη σεβασμού

Εν τω μεταξύ, για τη «δύναμη των ΜΜΕ να διαστρεβλώνουν την αλήθεια» κάνει λόγο ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης με νέα ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο, αναφερόμενος στην κόντρα της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την κοινή δήλωση των Ευρωπαίων ηγετών για τη Ρωσία, για την οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ποτέ δε συναίνεσε.

Διαβάστε τι έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης:

«Την πρώτη μέρα που αναλάβαμε στην κυβέρνηση, η δύναμη των ΜΜΕ να διαστρεβλώνουν χτύπησε και πάλι. Ο διεθνής Τύπος ήταν γεμάτος με αναφορές πάνω στο πώς η πρώτη κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξωτερική πολιτική ήταν να ασκήσει βέτο στις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Βέβαια, δεν είμαι ο αρμόδιος να μιλήσω για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ωστόσο πρέπει να μοιραστώ μαζί σας αυτό σε προσωπικό επίπεδο.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μας ενημέρωσε ότι την πρώτη του μέρα στο πόστο του έμαθε από τις ειδήσεις πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε εγκρίνει ομόφωνα νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Το πρόβλημα ήταν ότι εκείνος και η νέα κυβέρνηση δεν είχαν ποτέ ερωτηθεί! Επομένως, ξεκάθαρα, το θέμα δεν είναι αν η νέα κυβέρνηση συμφωνεί ή όχι με τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Το θέμα είναι το αν η άποψή μας μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη, χωρίς να έχουμε ερωτηθεί! Από τη δική μου οπτική γωνία, αν και (το δηλώνω ξανά) δεν είμαι ο ειδικός για να μιλήσω για διεθνείς σχέσεις, όλο αυτό είναι ένα ζήτημα σεβασμού προς την εθνική μας κυριαρχία. Μπορούν οι δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο να προσπαθήσουν να κάνουν το διαχωρισμό μεταξύ της διαμαρτυρίας για το ότι δεν ρωτηθήκαμε ποτέ από τη διαμαρτυρία για την ουσία των κυρώσεων; ‘Η είναι πολύ περίπλοκο κι αυτό;».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα