Τι θα συζητηθεί στη συνεδρίαση των τομεαρχών της Ν.Δ., υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Συνεδρίαση τομεαρχών υπό τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Στην ημερήσια διάταξη θα βρεθούν όλα τα θέματα της επικαιρότητας και ο συντονισμός ενόψει της νέας χρονιάς, κατά τον οποίο η ΝΔ επιθυμεί να στοχεύσει σε κοινωνικές ομάδες και να καταστήσει σαφές πως η κυβερνητική πολιτική οδηγεί σε αδιέξοδα. Σε αυτό εξάλλου το μήκος κύματος κινήθηκε και η κοινή δήλωση των Χρήστου Σταϊκούρα, Απόστολου Βεσυρόπουλου και Θεόδωρου Φορτσάκη που με αφορμή την πορεία της οικονομίας σημείωσαν: «Οι πολιτικές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδήγησαν σε αναιμικό ρυθμό ανάπτυξης για το 2017, πολύ χαμηλότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις».

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων σημειώνουν τα σημεία στα οποία αντικατοπτρίζεται η αποτυχία της κυβέρνησης.

Αυτά είναι:

  • Τα έσοδα από φόρους, παρά την αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, διαμορφώνονται χαμηλότερα από πέρυσι.
  • Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς τις εφορίες συνεχίζουν να διογκώνονται, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 100 δις ευρώ, με περισσότερους από 1 στους 2 φορολογούμενους να χρωστούν στην εφορία.
  • Οι κατασχέσεις περιουσιών έχουν πολλαπλασιαστεί και οι μαζικοί πλειστηριασμοί έχουν δρομολογηθεί.
  • Η εφορία έχει ήδη επιβάλλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε πάνω από 1 εκατομμύριο οφειλέτες της. Μόνο τον μήνα Νοέμβριο του 2017, σε επιπλέον 21.000 οφειλέτες. Γίνονται περίπου 1.000 κατασχέσεις ανά εργάσιμη ημέρα. Ενώ επιπλέον 750.000 οφειλέτες κινδυνεύουν άμεσα με κατασχέσεις.
  • Οι κοινωνικές παροχές έχουν συρρικνωθεί παρά το γεγονός ότι το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο έχει αυξηθεί.
  • Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου παραμένουν υψηλές παρά τους πρόσθετους δανειακούς πόρους που θα κατευθύνονταν υποτίθεται για την αποπληρωμή τους, με την πλήρη εκκαθάρισή τους να έχει παραπεμφθεί στις αριστερές καλένδες.
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα