Άβυσσος (οι 19 βαθμοί) και άβυσσος (η σχέση τους)

Χαμηλούς τόνους επέλεξαν να κρατήσουν Δημήτρης Μελισσανίδης και Βαγγέλης Μαρινάκης πριν από τη διεξαγωγή του αποψινού ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.

Αν αυτό συνέβη μετά από παραίνεση τρίτου δεν έχει και τόση σημασία, διότι οι δύο άνδρες «έμειναν στα αυγά τους», κυρίως για να μην αποδιοργανώσουν τα ποδοσφαιρικά τους τμήματα και όχι επειδή ξαφνικά συμφιλιώθηκαν. Παλαιότερα για κάποιο χρονικό διάστημα οι σχέσεις τους ήταν χαλαρές. Έγιναν, όμως, απολύτως έντονες όταν το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε σε παραχώρηση του ΟΠΑΠ στην EMMA DELTA.
Η κόντρα ανέβηκε στα ύψη όταν οι εκατέρωθεν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, για τον Ζωγράφο, για λαθρεμπόριο, για στημένους αγώνες κτλ έδιναν και έπαιρναν.

Αυτά για σήμερα… Αλλά ας περάσουμε στο ποδόσφαιρο. Τις δύο ομάδες τις χωρίζει βαθμολογική άβυσσος και το σημερινό παιχνίδι δεν έχει τη σημασία των παλαιότερων ντέρμπι – ακόμη και των περσινών του Κυπέλλου. Ωστόσο, η άβυσσος που χωρίζει τους δύο άνδρες είναι ακόμη μεγαλύτερη. Σε αγωνιστικό επίπεδο, αυτό που ενδιαφέρει απόψε είναι αν ο Γκουστάβο Πογιέτ θα καταφέρει να σπάσει το αήττητο του Ολυμπιακού και αν ο Μάρκο Σίλβα θα μπορέσει στο δυσκολότερο παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος να ξεδιπλώσει τις αρετές της ομάδας του και μάλιστα πριν από το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες.
Το μεγάλο ντέρμπι του ΟΑΚΑ αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 45.000 φίλους της ΑΕΚ και αυτό αποτελεί σίγουρα επιβράβευση για μία ομάδα που επέστρεψε μεν, αλλά δεν διεκδίκησε στην ουσία το πρωτάθλημα. Ο κόσμος της «Ένωσης», όμως, αντιλαμβάνεται την προσπάθεια και ενισχύει την ομάδα. Από την άλλη μεριά, ο κόσμος του Ολυμπιακού περιμένει από την ομάδα του όχι μόνο να διατηρήσει το πολυπόθητο αήττητο, αλλά να κάνει επίδειξη ανωτερότητας. Για να δούμε. Το σαββατόβραδο θα είναι «κιτρινόμαυρο» ή «ερυθρόλευκο»;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα