Άγριο ξύλο στο Μπλάκπουλ – Λιντς!

Η οπαδική βία δεν αποτελεί φαινόμενο αποκλειστικά των ελληνικών γηπέδων. Τρανή απόδειξη οι σκηνές από την αναμέτρηση της αγγλικής Championship, μεταξύ της Μπλάκπουλ και της Λιντς!

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη μέσα στο γήπεδο, στις εξέδρες και για τον λόγο αυτόν προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση στη Βρετανία και βέβαια πήρε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις σε σύγκριση με τα προηγούμενα. Οπαδοί της Μπλάκπουλ επιτέθηκαν σε εκείνους της Λιντς, με συνέπεια να εξελιχθεί μία πολύ δύσκολη κατάσταση, με μάχες σώμα με σώμα και αρκετούς τραυματισμούς. Προκειμένου να σταματήσουν τα επεισόδια, επενέβη η αστυνομία.

Μπορεί στην Premier League να εφαρμόζονται «δρακόντεια μέτρα» ασφαλείας και – τουλάχιστον εντός γηπέδου – να μην καταγράφονται γεγονότα, έξω από τα γήπεδα όμως, συμβαίνει ό,τι ακριβώς και στην Ελλάδα, σε πολλές περιπτώσεις με ακόμη πιο άγρια μορφή.

Χαρακτηριστικά είναι τα περιστατικά ρατσιστικής βίας από οπαδούς της Τσέλσι, τόσο στο Παρίσι, όταν αγωνίστηκε η ομάδα τους για το Champions League, όσο και στο μετρό του Λονδίνου. Πριν μία εβδομάδα, οπαδός της Μπέρμιγχαμ μαχαιρώθηκε μετά από παιχνίδι της ομάδας του και ενώ μετέβαινε στο μετρό για να επιστρέψει σπίτι του.

Οι αρχές στην Αγγλία έχουν αρχίσει και ανησυχούν έντονα και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου των χούλιγκανς, το οποίο έχει αρχίσει να αναβιώνει για τα καλά – και – στα βρετανικά γήπεδα.england3england4

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα