Άθλος από την Κορακάκη, «βόμβα» από τον Μπολτ

Είναι φορές που η ψυχή ξεπερνά το σώμα… Στη σύγχρονη Ελλάδα είναι προαπαιτούμενο να λειτουργείς με την καρδιά, με το πάθος, με το ένστικτο, με την προσωπική φιλοδοξία. Διότι απουσιάζει παντελώς το κίνητρο. Διότι η απογοήτευση της καθημερινότητας, για τους ανθρώπους που έχουν όνειρα και θέλουν να δημιουργούν, είναι τόσο μεγάλη, που σε οδηγεί στα άκρα. Η Άννα Κορακάκη επιστράτευσε όση δύναμη ψυχής μπορούσε να διαθέτει ένα πανέμορφο κορίτσι στην ηλικία της, ανεβάζοντας τη χώρα της και όλους τους Έλληνες στο πιο ψηλό βάθρο.

 

Η Ελλάδα «γκρέμισε τα τείχη» της για τη χρυσή Ολυμπιονίκη, ωστόσο το προηγούμενο διάστημα δεν φρόντισε να της παρέχει μία ασφαλή «στέγη». Η Άννα Κορακάκη ανέβασε τη χώρα μας στο ψηλότερο βάθρο μέσα από τις δικές της θυσίες και δίχως ικανή υποστήριξη από μια Ελλάδα που κάνει ό,τι μπορεί για να απογοητεύει και να διώχνει τα παιδιά της. Οι δηλώσεις της μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου είναι συγκλονιστικές και θα έπρεπε να προβληματίσουν…

«Έχουμε περάσει πολλές, πολλές δυσκολίες. Ήμουν έτοιμη να εγκαταλείψω τη σκοποβολή πριν τρία χρόνια, στα 17 μου. Το γεγονός ότι κέρδισα το χάλκινο στα 10μ. αεροβόλο, δύο μέρες πριν, με βοήθησε πολύ, γιατί άλλαξε η ψυχολογία μου. Ήμουν πιο ήρεμη και το μόνο που ήθελα ήταν να το απολαύσω, όπως κι έκανα. Ωστόσο, παρέμενε ένας δύσκολος αγώνας. Οι στόχοι δεν σταματάνε ποτέ, οπότε ονειρεύομαι ακόμα περισσότερα μετάλλια στην καριέρα μου», δήλωσε η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης από τη Δράμα, δίνοντας ένα μήνυμα σε αυτό το κράτος που ξέρει μόνο να ζητά και να «φωτογραφίζεται» δίπλα στους πραγματικούς ήρωες που βγάζει αυτή η γη.

 

Το χρονικό του μεταλλίου

 

Η μόλις 20 ετών αθλήτρια του Ωρίωνα Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε έναν εκπληκτικό τελικό, επιδεικνύοντας σπάνιες αρετές και συγκέντρωση. Επικράτησε με 8-6 της Γερμανίδας Καρς και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου γράφοντας ιστορία.

Η σκοπεύτρια από τη Δράμα, στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, θα επιστρέψει στην πατρίδα έχοντας δύο μετάλλια, το χάλκινο στα 10μ. και το χρυσό στα 25μ., και είναι  η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά δύο μετάλλια στους ίδιους Αγώνες.Η Άννα, αφού προκρίθηκε ως πρώτη από τον ημιτελικό, ξεκίνησε με μεγάλη αυτοπεποίθηση τον τελικό, καθώς η Καρς φαινόταν να μην μπορεί να την ακολουθήσει.Κέρδισε το πρώτο σετ με 3-2, το δεύτερο με 4-2, όπως και το τρίτο, φτάνοντας έτσι στους 6 βαθμούς κι απέχοντας ένα μόλις βαθμό από το χρυσό!

Στο σημείο αυτό, η 34χρονη Γερμανίδα αντίπαλος έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση, εκμεταλλευόμενη και το φυσιολογικό άγχος της Ελληνίδας και μείωσε σε 6-4. Οι δύο αθλήτριες είχαν από 3 εύστοχες βολές κι απέμενε άλλη μία. Αν ευστοχούσε η Άννα έπαιρνε το χρυσό ακόμη κι αν ευστοχούσε και η Γερμανίδα, αλλά αστόχησε και το σκορ έγινε 6-6. Τα πάντα θα κρίνονταν στο τελευταίο σετ κι εκεί η Άνναέβγαλε όλη την ψυχή της. Ξεκίνησε με τρεις στις τρεις εύστοχες, αστόχησε στην επόμενη, και πλέον στην τελευταία βολή ήξερε ότι αν έβρισκε στόχο είχε πάρει το χρυσό.Σήκωσε το χέρι της, σημάδεψε και δευτερόλεπτα αργότερα το πράσινο φως στον στόχο ήταν η λύτρωση.Το όνειρο είχε γίνει πραγματικότητα με την ίδια να γυρνά, να σηκώνει τα χέρια της ψηλά και αμέσως μετά να χάνεται στην αγκαλιά του πατέρα της και προπονητή της Τάσου Κορακάκη!

 

Η «βόμβα» της αποχώρησης από τον Μπολτ

 

Στον αντίποδα ένας μεγάλος αθλητής ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τον διεθνή στίβο, καθώς οι αγώνες του Ρίο θα είναι οι τελευταίοι που θα συμμετάσχει. «Βόμβα μεγατόνων» έσκασε στο περιθώριο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο, όταν ένας από τους μεγαλύτερους δρομείς ταχυτήτων όλων των εποχών, ο ΓιουσέινΜπολτ, ανακοίνωσε την απόφασή του.

«Αυτοί θα είναι οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες μου. Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι δεν θα είναι ευχαριστημένοι, αλλά θα είναι οι τελευταίοι, είμαι σίγουρος. Το σκέφτηκα πολύ καιρό και νομίζω ότι ήρθε η κατάλληλη ώρα», δήλωσε ο 29χρονος Τζαμαϊκανός, που έχει κερδίσει έξι χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008 και στο Λονδίνο το 2012.

«Όταν κάποιος είναι παιδί, πάντα ονειρεύεται γεγονότα όπως αυτό. Μου αρέσει να ανταγωνίζομαι, είναι το μόνο πράγμα που με νοιάζει και προετοιμάζομαι κάθε μέρα γι’ αυτό. Είναι αυτό που μου αρέσει και απολαμβάνω τη νίκη. Μου αρέσει να διασκεδάζω, είναι αυτό που κάνω. Είναι μέρος της προσωπικότητάς μου και νομίζω ότι είναι ο λόγος που οι άνθρωποι μ’ αγαπάνε τόσο πολύ. Θέλω να ρίξω τον χρόνο στα 200 μ.κάτω από τα 19 δευτερόλεπτα. Είναι πολύ δύσκολο, έχασα τρεις εβδομάδες προπονήσεων, αλλά είναι αυτό που έχω στο μυαλό μου», τόνισε αναφορικά με τους άμεσους στόχους του.

Ο Μπολτ έχει την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών με 19,19 δευτερόλεπτα, από το Βερολίνο το 2009. Θα αγωνιστεί στον τελικό της Κυριακής 14 (100 μέτρα), την Πέμπτη 18 (200 μέτρα) και την Παρασκευή 19 (4×100 μ).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα