«Άνοιξε» το taxis για τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων

«Άνοιξε» η ηλεκτρονική εφαρμογή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων του 2013. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εισέλθουν στη σελίδα  www.gsis.gr, να επιλέξουν την υπηρεσία εκτύπωσης τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων εισάγοντας τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους.

Στη συνέχεια θα πρέπει να εκτυπώσουν το σχετικό ειδοποιητήριο και να εξοφλήσουν το αναγραφόμενο τέλος σε οποιαδήποτε τράπεζα ή κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Επίσης, είναι εφικτή με τη χρήση του κωδικού πληρωμής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο η εξόφληση του τέλους κα μέσω των εναλλακτικών δικτύων τραπεζικής εξυπηρέτησης (ATM, web banking).

Όσον αφορά στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης αυτός δεν εμφανίζεται στα ειδοποιητήρια και σύμφωνα με πληροφορίες τα ειδοποιητήρια θα μπορούν να εκτυπωθούν σύντομα σε άλλη ηλεκτρονική εφαρμογή.

Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να εξοφληθούν εφάπαξ το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης εξόφλησης ο φορολογούμενος καλείται να πληρώσει ως πρόστιμο το 100% των τελών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα