Άνω- κάτω η Γιουροβίζιον: Παίρνουν πίσω τη νίκη της Ουκρανίας;

Ταραχώδης ήταν ο φετινός διαγωνισμός της Γιουροβίζιον, και η νίκη της Ουκρανίας φαίνεται ότι δεν άρεσε σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου.

Πάνω από 350.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει ήδη κατηγορώντας την ΕΒU ότι υπήρξε μεγάλη απόκλιση μεταξύ των ψήφων των επιτροπών και του κόσμου. Η αίτηση βρίσκεται on line, ζητώντας αναθεωρηθούν άμεσα τα αποτελέσματα που έδωσαν τη νίκη στη Τζαμάλα.

Η αναφορά υποστηρίζει ότι υπήρξε μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις εθνικές επιτροπές και την γνώμη των θεατών όπως εκφράστηκε από το televoting, θεωρώντας πλέον ότι υπήρξε επέμβαση από τις ίδιες τις επιτροπές ώστε να προωθηθεί η συμμετοχή της Ουκρανίας για συγκεκριμένους -κυρίως πολιτικούς- λόγους.

Η online ψηφοφορία ξεκίνησε από έναν άνθρωπο, τον Arthur Hovhannisyan, που κατοικεί στην πρωτεύουσα της Αρμενίας το Ερεβάν, και μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να συγκεντρώσει χιλιάδες ψήφων που υποστηρίζουν την προσπάθειά του.

Η προσπάθειά του από χθες έχει ξεπεράσει τις 350.000 ψήφους, ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο μετά το οποίο η Change.org είναι υποχρεωμένη να να στείλει μια επίσημη δήλωση του αιτήματος στην EBU. Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνίας (EBU) δήλωσε επίσημα ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να επανεξεταστεί η φετινή ψηφοφορία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα