Άσαντ σε Πούτιν: Είμαι έτοιμος να συμβάλλω στην κατάπαυση πυρός στην Συρία

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ και εμφανίστηκε πρόθυμος να συμβάλει στην κατάπαυση του πυρός στην Συρία.

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ένα σχέδιο για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Συρία, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και έχουν εκτοπίσει εκατομμύρια άλλους. Το σχέδιο αυτό, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο, εξαιρεί τις εχθροπραξίες της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» και Μέτωπο Άλ Νούσρα.

Από την πλευρά του ο ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τη συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσιγκτον ένα πραγματικό βήμα μπροστά, που θα μπορούσε κατά τον ίδιο να λειτουργήσει ως παράδειγμα για τη δράση κατά της τρομοκρατίας.

Πούτιν και Άσαντ, που συνομίλησαν τηλεφωνικά, υπογράμμισαν τη σημασία μιας συνεχόμενης «ασυμβίβαστης» μάχης κατά του ISIS, του Άλ Νούσρα και άλλων παραστρατιωτικών ομάδων, οι οποίες περιλαμβάνονται στη λίστα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανέφερε το Κρεμλίνο χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Η συριακή προεδρία δεν έκανε καμιά αναφορά πάντως σε λίστα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Άμεση εφαρμογή της εκεχειρίας στη Συρία ζήτησαν στο μεταξύ οι ηγέτες της Γαλλίας, των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Βρετανίας σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα