Έβαλε τον Λεβαδειακό στα δίχτυα η ΑΕΚ, 6-0

 

Μία φανταστική ΑΕΚ συνέτριψε 6-0 τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ και με δύο νίκες πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Πλατανιά! Η Ένωση έπαιξε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, κόντρα σε έναν αδύναμο αντίπαλο βέβαια, ωστόσο αδύναμους αντιπάλους αντιμετώπισε κι άλλους φέτος ο Δικέφαλος, χωρίς να αποδώσει τέτοια μπάλα ούτε κατά διάνοια.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ ήταν βγαλμένη από τα όνειρά των φιλάθλων της. Απίστευτη αφοσίωση απ’ όλους, αρκετή υπομονή στο πρώτο δεκάλεπτο και διάβασμα του αντιπάλου, παιχνίδι από τα άκρα, αλλά και πολλές κάθετες πάσες από τον Σιμόες, γρήγορες εναλλαγές της μπάλας από Βάργκας, Πατίτο, Μπακασέτα, καλές επιστροφές του Αραούχο για να βοηθήσει στην ανάπτυξη, πρώτος να τρέξει προς την ανάκτησης της μπάλας ο Γιόχανσον (τις λίγες φορές που αυτή χανόταν) και ελάχιστα λάθη. Ευκαιρίες αρκετές, αλλά και δύο γκολ, το πρώτο όταν ο Αραούχο άφησε πονηρά την μπάλα στον Μπακασέτα και εκείνος με το γνωστό αριστερό δυναμίτη του την έστειλε στα δίχτυα και το δεύτερο όταν ο «Μπάκα» κέρδισε το φάουλ, ο Βάργκας το εκτέλεσε όμορφα και ο Αραούχο – μετά την ασίστ του – πέτυχε και το πρώτο του «κιτρινόμαυρο» γκολ με κεφαλιά, αρρωσταίνοντας τον κόσμο στο στάδιο!

Στην επανάληψη η ΑΕΚ δεν μπήκε τόσο δυνατά, αλλά οι παίκτες της είχαν τόση άνεση στο παιχνίδι τους που έβρισκαν φάσεις και τις εκμεταλλεύονταν. Ο Βάργκας σαν να θυμήθηκε πως πέρσι έκρινε τον τελικό με τις ασίστ του, σέρβιρε ένα ακόμη γκολ στον Αραούχο στο 61’ – με τον Αργεντινό να πετυχαίνει το δεύτερό του τέρμα στο ντεμπούτο του και να αποθεώνεται – ενώ ο Βενεζουελάνος χρίστηκε και σκόρερ στο 68’ με δυνατό σουτ, μετά από κλέψιμο και ασίστ του εξαιρετικού Γιόχανσον. Στο 79’ έγινε το 5-0 όταν ο Γαλανόπουλος έκανε το γύρισμα, ο Αραούχο το κακό κοντρόλ και ο Κολοβέτσιος με ωραία προσποίηση και σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 85’ ο Γαλανόπουλος σκόραρε για μία ακόμη φορά φέτος, όταν μετά από πάσα του Βάργκας προσπάθησε να βάλει γκολ με τακουνάκι και το έβαλε τελικά με δεύτερη προσπάθεια.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Ντιντάκ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Γιόχανσον (69’ Γαλανόπουλος), Πατίτο (60’ Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Βάργκας, Αραούχο (80’ Γιαννούτσος).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Μάγκας (66’ Μαχαίρας), Μιλιάζες, Κουλιμπαλί (55’ Νιάσε), Ζεζίνιο, Λάτσι (61’ Τόνι Σίλβα), Γιουσούφ, Σουμπίνιο, Βασιλείου

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα