«Έγκλημα να πέσει ο ΟΦΗ στη Γ΄ Εθνική»

Για πρώτη φορά μετά την παραίτησή του από την προεδρία της ΠΑΕ ΟΦΗ, ο Μάνθος Πουλινάκης μίλησε για όλους και για όλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην TV CRETA. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως θα ήταν έγκλημα να πέσει ο ΟΦΗ στη Γ΄ Εθνική, εκφράζοντας την πεποίθηση πως μπορεί να βρεθεί λύση.

Αναλυτικά οι πιο σημαντικές από τις δηλώσεις του πρώην προέδρου του ΟΦΗ:

Γιατί δεν επιτεύχθηκε ο αρχικός στόχος και η ομάδα έφτασε στο σημερινό σημείο της οικονομικής επιβίωσης με «αστερίσκους»:

«Επιτεύχθηκε ένας άθλος σε μια εταιρεία που έμπαινε 2-3 εκατομμύρια τον χρόνο μέσα, τα λέω απλά λαϊκά για να καταλαβαίνει ο κόσμος, την πρώτη χρονιά να “ισοφαρίζει” και τη δεύτερη χρονιά να βγάζει κέρδος. Και ίσως την τρίτη χρονιά αν συνέχιζε να έβγαζε ακόμα μεγαλύτερο κέρδος. Και ρωτάω εγώ αυτή τη στιγμή, ποιος επενδυτής που θέλει αυτή τη στιγμή να έρθει στον ΟΦΗ να επενδύσει, θα έβλεπε μια ομάδα η οποία την περσινή σεζόν τερμάτισε έκτη, παραλίγο να πάει στον τελικό Κυπέλλου, δεν μπήκε μέσα (οικονομικά), βγάζει κέρδος την επόμενη και δεν θα ήθελε να επενδύσει;»

Για τα χρέη που είναι στα 12 εκατομμύρια ευρώ:

«Τα χρέη σε λογιστικά είναι 12 εκατομμύρια ευρώ, αλλά το πραγματικό χρέος είναι στα 9 με 9,5 εκατομμύρια. Μια εταιρεία ή κάποιος που θέλει να επενδύσει μπορεί να έρθει εδώ με 3 εκατομμύρια, θα πει πόσα σου χρωστάω, τόσα θα πάρεις και είμαστε εντάξει».

Γιατί οι Ιταλοί επενδυτές είπαν πως έρχονταν συνεχώς χρέη και είναι μεγαλύτερα τα πραγματικά χρέη:

«Δεν ξέρω τι έκαναν οι Ιταλοί επενδυτές και δεν ξέρω πως είδαν την πραγματική εικόνα της ΠΑΕ ΟΦΗ μέσα σε μια μέρα. Επειδή ακούγονται πολλά και βγαίνουν πολλά προς τα έξω ότι ίσως το χρέος δεν είναι 12 εκατομμύρια αλλά είναι 16 ή 19 εκατομμύρια, ακούω τέτοια πράγματα, εγώ αυτό που ξέρω μέσα από το λογιστήριο είναι αυτό που βγαίνει μέσα από τους ισολογισμούς».

Πόσα χρήματα χρειάζεται ο ΟΦΗ αυτήν τη στιγμή για να συνεχίσει να αγωνίζεται στη  Super League χωρίς προβλήματα:

«Εξαρτάται από τα άτομα, τους παράγοντες που θα διοικήσουν. Το πρόβλημα του ΟΦΗ είναι, θεωρώ, παραγοντικό. Θα σας πω κάτι που δεν το έχω ξαναπεί. Πριν 1,5 χρόνο με πήρε ο κύριος Παντελής Μυριοκεφαλιτάκης τηλέφωνο, δεν είχαμε μιλήσει ποτέ πριν στο παρελθόν, του εξήγησα πόσο μόνος μπορεί να αισθάνομαι και τι βοήθεια θα ήθελα. Σας ξαναλέω ότι το πρόβλημα του ΟΦΗ είναι οι παράγοντες, δεν έχει παράγοντες ο ΟΦΗ, και του είχα κάνει την πρόταση να έρθει να με βοηθήσει. Ο άνθρωπος είχε δει την προσπάθεια και με πήρε να ανταλλάξουμε απόψεις. Ήμουνα έτοιμος να τον πείσω, μόλις φτάσαμε στο να έρθει να βοηθήσει μου είπε: “Σε παρακαλώ πολύ, θα σου κάνω κακό, δεν έρχομαι”. Όπως και εγώ το βίωσα, το πρόβλημα της ΠΑΕ ΟΦΗ είναι το ποιος θα βγει μπροστά, ποιος θα έχει τον χρόνο, τις γνώσεις να τρέξει την ομάδα. Δεν είναι το οικονομικό το πρόβλημα».

Τώρα, αυτή τη στιγμή, είναι θέμα διοίκησης ή θέμα χρημάτων:

«Μα η διοίκηση θα βρει τις λύσεις. Δυόμισι χρόνια εμείς πώς τις βρίσκαμε; Κάθε μέρα η ομάδα ήταν στο να μην παίξει, στο να έχει αφαίρεση ποινών, στο να μην έχει ενημερότητα, στο πώς θα πληρώσουμε το πετρέλαιο στο “Βαρδινογιάννειο”, ήταν μια καθημερινότητα πλέον αυτό. Άρα λοιπόν όταν υπάρχουν οι σωστοί άνθρωποι, που έχουν και τις γνώσεις, γιατί ο ΟΦΗ δεν είναι μόνο μια εταιρεία, το ποδόσφαιρο έχει και άλλα πράγματα. Τα κέντρα αποφάσεων στην Αθήνα, το πώς θα προστατεύσεις την ομάδα».

Πώς γίνεται μια ομάδα που δεν είχε να πληρώσει το πετρέλαιο να μπορεί να επιβιώσει και να προχωρήσει:

«Κι όμως, επιβίωνε. Και σας ξαναλέω ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ, με βάση τους ισολογισμούς που έχει τα τελευταία δυο χρόνια, μπορεί να είναι μια επιχείρηση που μπορεί να βγάζει και κέρδη, είναι νομίζω ελκυστική για τον οποιονδήποτε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα